Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Štouchané brambory

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Štouchané brambory

    Šťouchané brambory : brambory na čtvrtky uvaříme se solí , kmínem a bobkovým listem do měkka, scedíme.
    Do hlubší pánve dále olej a necháme zesklovatět cibulu, nakrájenou na půlkolečka, přidáme okapané brambory a rozštoucháme štouchadlem , ale ne úplně. Osolíme, opepříme a opékáme, obracíme ode dna pánve, přidáme plnotoučnou hořčici a promícháme, můžeme přidat kousek másla. Někdy tam dávám i barevnou papriku na tenké proužky.
    Je to příjemná změna přílohy k řízkům, karbanátkům, i k pečenému masu.
    Last edited by iris; 18.08.2011, 13:51.
    Iris

  • #2
    Dělala jsem je dnes ke krkovičce opékané v marinádě.
    Jen jsem neměla bobkový list
    a trochu mi to připomíná "můj" bramborový salát s osmaženou cibulkou,
    takže výborné a s chlapem jsme si pochutnali.
    (černé je ve skutečnosti hnědé...)


    Click image for larger version

Name:	krkovička a šťouchané brambory.jpg
Views:	1
Size:	118.8 KB
ID:	144487
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X