Moje knedlíky s chlebovou kůrkou
Ingredience:
500 g hladké mouky,
250 ml sodovky,
2 celá vejce,
1 lžička soli.
přibližně ½ prášku do pečiva,
75 g chlebové kůrky nakrájené na kostičky (vhodný typ chleba je „ciabatta“, dostupný i v ČR),
ještě trochu mouky na patlání knedlíků.
Postup:
Z mouky, soli, prášku do pečiva, vajec a sodovky vypracuji těsto. Pak do něj zapracuji chlebovou kůrku. Rozdělím na pět dílů, vytvaruji šišky, které vařím 20 minut v osolené vodě. Toť vše, takže úplná blbost. Nechte si chutnat!!
Ingredience:
500 g hladké mouky,
250 ml sodovky,
2 celá vejce,
1 lžička soli.
přibližně ½ prášku do pečiva,
75 g chlebové kůrky nakrájené na kostičky (vhodný typ chleba je „ciabatta“, dostupný i v ČR),
ještě trochu mouky na patlání knedlíků.
Postup:
Z mouky, soli, prášku do pečiva, vajec a sodovky vypracuji těsto. Pak do něj zapracuji chlebovou kůrku. Rozdělím na pět dílů, vytvaruji šišky, které vařím 20 minut v osolené vodě. Toť vše, takže úplná blbost. Nechte si chutnat!!
Comment