HUSÍ nebo KACHNÍ SÁDLO S HUSÍMI nebo i jinými drůbežími JÁTRY
....je to předkrm sice více kalorický, ale tak dobrý, že je třeba hlídat počet krajíců chleba, co si dáte, aby Vám zbyla chuť i na další jídlo
Potřebujeme: vypečené kachní nebo husí sádlo
husí, kachní nebo i jiná drůbeží játra
koření - 4 celé hřebíčky , sůl
čerstvý chleba
Postup: Játra zbavíme šlach a nakrájíme je na menší kousky. Sádlo, které jsme dříve vypekli a slili z husí nebo kachní pečínky ( nemusí být všechno, stačí potřebné množství na smažení ) rozehřejeme v silnostěnné pánvi, a jak bude horké přidáme játra a pro vůni hřebíček. Smažíme játra jen po dobu, aby nebyla uvnitř krvavá, cca 5 - 7 minut podle velikosti kousků. Poté stáhněte pánev z plotýnky, vytáhněte hřebíček a játra osolte. Už teď lze játra servírovat a do výpeku si máčet čerstvý chlebík, mňááám......a nebo játra s výpekem, nechávám pro vůni i hřebíček, slijte do nádoby ( pozor, aby vydržela horké sádlo) a zalijte i zbývajícím sádlem, které máte vypečené a nepoužili jste ho ke smažení. Nádobu překryjte a nechte vše ztuhnout v lednici a studené servírujte později s čerstvým chlebem. Dobrou chuť
....je to předkrm sice více kalorický, ale tak dobrý, že je třeba hlídat počet krajíců chleba, co si dáte, aby Vám zbyla chuť i na další jídlo
Potřebujeme: vypečené kachní nebo husí sádlo
husí, kachní nebo i jiná drůbeží játra
koření - 4 celé hřebíčky , sůl
čerstvý chleba
Postup: Játra zbavíme šlach a nakrájíme je na menší kousky. Sádlo, které jsme dříve vypekli a slili z husí nebo kachní pečínky ( nemusí být všechno, stačí potřebné množství na smažení ) rozehřejeme v silnostěnné pánvi, a jak bude horké přidáme játra a pro vůni hřebíček. Smažíme játra jen po dobu, aby nebyla uvnitř krvavá, cca 5 - 7 minut podle velikosti kousků. Poté stáhněte pánev z plotýnky, vytáhněte hřebíček a játra osolte. Už teď lze játra servírovat a do výpeku si máčet čerstvý chlebík, mňááám......a nebo játra s výpekem, nechávám pro vůni i hřebíček, slijte do nádoby ( pozor, aby vydržela horké sádlo) a zalijte i zbývajícím sádlem, které máte vypečené a nepoužili jste ho ke smažení. Nádobu překryjte a nechte vše ztuhnout v lednici a studené servírujte později s čerstvým chlebem. Dobrou chuť