Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Uzená fazolová polévka se štramfulcema.

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Uzená fazolová polévka se štramfulcema.

Silný vývar z uzeného masa
    Zvlášť uvaříme asi 1/4 kg fazolí: záleží kolik máte vývaru
    Uděláme štramfulce- z polohrubé mouky a 1 vajíčka uděláme těstíčko jako na drobení,rukama uděláme tenké válečky a nakrájíme na malá kolečka -oni vařením nabydou.
    Dáme vařit do vroucí vody taky zvlášť.Vaří se asi 20.min.Potom propláchnout.
    Fazole a štramfulce přidáme k vývaru.Přivedeme k varu.
    Uděláme cibulkovo česnekovou jíšku a dáme do polévky.
    Osolíme a ještě ochutíme majoránkou.
    Tak zase možná pro někoho něco jiného.
    Nám moc chutná! dobrou chuť.babi

Re: Uzená fazolová polévka se štramfulcema.

Díky za další polévku, to bude dobrota. Štramfulce - to je nádhený název, to jsem ještě neslyšela ani to nedokážu vyslovit,plete se mi jazyk.
    Pa pa Iris
    Iris

Comment

Zajímavý recept a myslím, že může být dobrý. Štramfulce, slyším poprvé a jen se culím. :P
      Věrka.

Comment

Babi štramfulce u vás u mě noky.Ty já dávám do bramboračky a taky je dávám do bramborové kaše.Přidávám špetku prášku do pečiva,vařím pouze 5 minut veslané vodě a dělám je z hrubé mouky.Ale fazolovku taky dělám mužovi takhle,ale bez těch štramfulcí a dávám klobásku.Když to tak nadýmá,ale aspoň to má na co svést.Jednou jsem byla u Slováků a dělali zelňačku a já se tak těšila,že to bude originál jak má být a moc mne to zklamalo.Byla to pomalu jen voda,pár brambor a kostka uzeného.Každý vaří po svém,to nikomu neberu.Vždyť si vezměte,že knedlo,zelo,vepřo neuděláme nikdo z nás stejně a řeklo by se,že je to jednoduché jídlo a pro všechny stejné.Dost už je to věcí pokecu.

Comment

Babi,takovou fazulku jsem taky dělávala.Vařila jsem ale uzený maso v tlakáči hned s bílejma fazolema.A těm štramfulcům jsem říkala noky.Děti to měly rády i když byly ještě malé.To já jako malá jsem fazole vůbec nejedla.A tuhle polívku jsem jedla u kamarádky,když byly děti malé a od té doby jsem jí vařila a jedla fazole i jinak a mám je moc ráda.Ahoj
          Janah

Comment

Janah,tato polévka pochází z Blovic,tam se narodil můj tchán a jeho maminka jí vařila.Nevím,kde jsou Blovice asi u Plzně.

Comment

Jo babi,Blovice jsou 25km na jih od Plzně směr ČB.Ale já jsem se ji naučila dělat,když jsem bydlela u Radnic na Rokycansku.A neslyšela jsem,že by tady u nás se vařila taková polévka.
              Janah

Comment

Janah, tak už mám jasno.PÁ.

Comment

Pracuji...
                X