Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Houbová polévka od Paddy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Houbová polévka od Paddy

    Do téhle kategorie patří i moje houbové polévky:
    ze sušených hub, z čerstvých žampionů.

    Houbová polévka:
    3-5 dkg sušených hub
    2 středně velké brambory
    1 střední cibule
    1 dcl sladké smetany
    máslo
    1 lžíce Vegy
    sůl
    Příprava:
    Sušené houby nakrájíme na menší kousky, oloupeme cibuli a brambory.
    Nakrájené brambory na menší kousky dáme uvařit v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno.

    Dáme vařit cca 1l vody, do vařící vhodíme sušené houby, povaříme asi 5 min. Vodu slejeme, houby si dáme stranou. Na pánvičce osmahneme do světlerůžova cibulku. 3/4 uvařených brambor s částí vody ve které se vařily dáme do mixeru, zbytek vody necháme v hrnci. Do mixeru přidáme 3/4 uvařených hub a rozmixujeme najemno. Mixovanou směs vrátíme do odložené vody, kterou si přivedeme do varu, přidáme cibulku, smetanu a Vegu, zbytek brambor a uvařených hub, případně dosolíme.

    Žampionová polévka:
    namísto sušených hub použijeme 30 dkg i víc čerstvých žampionů, které očistíme a nakrájíme na kráječi na plátky cca 3 mm silné.
    Zbytek ingrediencí je shodný s houbovou polévkou výše popsanou, včetně přípravy a rozdělení brambor na 2 části: jedna se mixuje, druhá se ponechá ve vodě.
    Na másle zesklovatíme na drobno nakrájenou cibulku a přihodíme všechny žampiony. Když jsou podušené (cca 10 min), odebereme 3/4 této směsi a dáme do mixeru, spolu s částí brambor a částí vody, ve které se povařily. Pomixujeme do jemna. Směs vrátíme do zbývající vody se zbytkem brambor, přidáme zbylou žampiono-cibulkovou směs, smetanu, Vegu a sůl. Hotovo. Lze opět podávat s na drobno nakrájenou petrželovou (libečkovou) natí nebo pažitkou.

    V případě zájmu mohu popsat další superpolévky: mrkvovou, hráškovou, rajskou, slepičí, bramboračku, boršč a další.
    Přípravu nepopisuji do podrobností, protože každá kuchařinka si posléze vypracuje svůj přístup. Hlavní je zachovat základní a tím pádem rozlišující chuť polévky a samozřejmě vitamíny. Video možné.
Pracuji...
X