Uzené maso dám vařit do studené vody, spolu s celou kořenovou zeleninou : mrkví, petrželí, celerem a cibulí, kterou jen rozpůlím a neloupu ! Slupky udělají krásnou barvu vývaru. Osolím, přidám několik kuliček nového koření,, pepře a vařím aspon hodinku.
Přecedím přes husté síto do jiného hrnce, podle chuti přidám Podravku, přidám rýži uvařenou zvlášť / aby se mi vývar nezkalil / a mražený hrášek, nakonec něco zeleného, - petrželku, nebo zelenou část porku na kolečka. kousek masa nakrájím do polévky, ostatní použiji na jiné jídlo.
Naše maminka do polévky dávala domácí flíčky, což taky dělám, ale musí se mi chtít.
Přecedím přes husté síto do jiného hrnce, podle chuti přidám Podravku, přidám rýži uvařenou zvlášť / aby se mi vývar nezkalil / a mražený hrášek, nakonec něco zeleného, - petrželku, nebo zelenou část porku na kolečka. kousek masa nakrájím do polévky, ostatní použiji na jiné jídlo.
Naše maminka do polévky dávala domácí flíčky, což taky dělám, ale musí se mi chtít.
Comment