Rybí hlavu a odřezky / já dávám ten úzký kousek od ocasu/ uvaříme v osolené vodě s nakrájenou cibulí a celým pepřem do měkka. Maso potom obereme od kostiček. Zvlášť do jiného hrnce dám na lžíci másla orestovat drobně krájenou kořenovou zeleninu, po chvíli přidám hrst sušených hub, které předem namočím a vše zaliji přecezeným vývarem z masa.Chvíli vařím a potom přidám obrané rybí maso a syrové vnitřnosti-mlíčí nebo jikry- nakrájené na kousky.Zároveň přidám jíšku , kostku bujonu a vše vařím asi 10 minut.Je-li potřeba dosolím, případně opepřím.Nakonec polévku zjemním smetanou s rozšlehaným žloutkem. Po odstavení hustě posypeme zelenou petrželkou.
Polévka je moc dobrá, zrovna dneska jsme ji měli k obědu, tak ji sem rovnou dávám Daniela H.
Polévka je moc dobrá, zrovna dneska jsme ji měli k obědu, tak ji sem rovnou dávám Daniela H.
Comment