Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Slovenská fazolová polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Slovenská fazolová polévka

    [ATTACH]3502[Click image for larger version

Name:	slovensk
Views:	1
Size:	47.9 KB
ID:	146209/ATTACH]Fazole namočíme přes noc. Uvaříme spolu s bobkovým listem,novým kořením , celým pepřem, kořenovou zeleninou vcelku- nekrájím/ mrkev, petržel, kousek celeru/ cibulí nadrobno nakrájenou , česnekem nakrájeným na plátky. Nesolíme.Vaříme velmi pozvolna na mírném stupni, asi po hodině vyndáme zeleninu a koření.
    Mezitím si uděláme jíšku, do které, po odstavení přidáme mletou červenou papriku.
    Když jsou fazole měkké, osolíme, opepříme, přidáme vegetu nebo bujonovou kostku, jíšku, klobásu typu čabajka, nejlépe trošku ostrou nakrájenou na kostičky a ještě chvilku vaříme.Ke konci vaření ještě propasíruje stroužek česneku. Do hotové polévky přidáme nakrájenou uvařenou zeleninu a trochu saturejky, trochu majoránky .Tahle polévka se podává s domácími nudlemi, které si uvaříme zvlášt, propláchneme studenou vodou a vložíme do hotové polévky.
    Pro někoho možná nezvyklé, ale věřte mi, že je to perfektní. K tomu čerstvé pečivo. Sytý oběd v zimě, druhého chodu netřeba, pak už jen něco sladkého.
    Attached Files
    Last edited by iris; 27.12.2010, 18:57.
    Iris
Pracuji...
X