Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Petrželový krém

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Petrželový krém


    Click image for larger version

Name:	petrželový krém.jpg
Views:	1
Size:	139.6 KB
ID:	147763

    Potřebujeme:
    píši dle původního receptu z časopisu Apetit, ale udělejte si ji pro vícečlenou rodinu určo z dvojnásobného množství, je fakt chutná a nezbude vám

    3 petržele
    bílá část z jednoho pórku
    1 malá cibule, olej
    750 ml zeleninového vývaru nebo vody
    200 ml mléka
    sůl, pepř, drcený kmín
    pažitka, vajíčka, slepičí nebo křepelčí, nemusí být

    Postup:
    Na oleji zpěňte cibulku, přidejte na kolečka nakrájenou petržel a nakrájený pórek, trošku orestujte a zalijte horkým vývarem, použila jsem zeleninovou kostku od Knorru, nebo zalijte horkou vodou a povařte dokud nebude zelenina měkká. Zeleninu rozmixujte, přidejte mléko, může být i méně, či více než je v rozpisu, zaleží jakou chcete hustotu. Okořeňte solí, pepřem a drceným kmínem. Dochuťte pažitkou, ztraceným vejcem. Použila jsem vařená křepelčí vejce. Vejce a ni pažitka být nemusí. Polévka je rychle hotová, má výraznou petrželovou chuť. Nám moc chutnala.
    Dobrou chuť.
    ZDENY
Pracuji...
X