recept z časopisu Apetit
Potřebujeme:
3 palice česneku, požila jsem 5 palic, pro výraznější chuť
1 lžíci oleje
400 ml konzervu kokosového krému
hrst oloupaných a opražených mandlí
3 ciabatty, jen vnitřky bez kůrky - použila jsem francouzské bagety
300 ml mléka + 500 ml vody
sůl + čerstvě mletý pepř
pažitka
Postup:
Rozpalte plech na 180°C. Palice česneku dejte na plech a pečte asi 30 minut, dokud není dužina česneku úplně měkká.
Na oleji nechte zesklovatět cibuli a pak vmíchejte kokosový krém. Prohřejte. Střídku z ciabatt natrhejte, pečený česnek vymáčkněte ze slupek a s opraženými mandlemi vmíchejte do kokosového krému. Zalijte mlékem, vodou. Nechte přejít varem a rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané pažitkou a dozdobte opraženými lupínky mandlí. Dobrou chuť.