Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kapustová podle tchýně

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kapustová podle tchýně

Recept je od tchýně, která pochází z Moravy, ale žije na Slovensku...takže recept je Moravskoslovenský......

V kastrolu rozpustíme tuk, nejlépe sádlo, zpěníme cibuli,přihodíme kus slaniny vcelku... / jako v pohádce/...zasypeme červenou mletou paprikou, sladkou i pálivou, dále přihodíme klobásku nakrájenou, brambory nakrájené, česnek na plátky, zasypeme hl. moukou, opražíme...ne moc, ať paprika a česnek nezhořkne....zalejem horkou vodou a povaříme S bobkovým listem, novým kořením...... přidáme sušené houby, předem namočené v teplé vodě...i s tou vodou.....samozřejmně sůl, když jinak nedáte...i kostka extra silného bujonu se hodí.....nebo domácí vývar....to je na Vás..
    Já dělám tuhle polévku hlavně v zimě, takže ze zamrazené .KAPUSTY. nechám rozpustit v kastrolu s troškou vody a podusím, ale tak, aby nebyla rozvařená.Přidáme ji do téměř hotové polévky,slaninu a koření vyjmeme.
    Povaříme už jen krátce, před vypnutím přidáme ještě rozetřený česnek,petrželku a majoránku.
    Click image for larger version

Name:	PC120018.jpg
Views:	1
Size:	47.7 KB
ID:	147576

Last edited by iris; 05.10.2012, 17:35.
    Iris

Irísku, někam se ti ztratila kapusta .
    Blanka

Comment

Blanííí, tak jsem ti tam zvýýýraznila.. velkými písmeny....
      Iris

Comment

Děkuji, to víš, oči mi už tak neslouží .
        Blanka

Comment

Iris, ta vypadá náramně jedle. Určitě zkusím.
          Jana H.

Comment

Iris, tak jsem ji včera uvařila. Jen místo velké kapusty jsem měla doma růžičkovou. Ale vůbec to nevadilo. Je výborná.
            Jana H.

Comment

Pracuji...
            X