Potřebujeme:
cibuli nejlépe směs bílé a červené, červená dá polévce pěknou barvu
olej
hladkou mouku
masový vývar
plátky veky nebo bagety
tvrdý sýr, nastrouhaný
sůl, mletý černý pepř, petrželku
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a osmahneme ne příliš zprudka na troše oleje do růžova. Zasypeme troškou hladké mouky (ale nemusíme vůbec dávat mouku) společně ještě osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a vaříme až je cibule měkká.
Plátky veky nebo bagety si v troubě na plechu nasucho opečeme , pak na ně na chvilinku nasypeme strouhaný sýr, jen aby se mírně roztekl. Do talířů nalijeme horkou polévku, přidáme nakrájenou nať petrželky, vložíme pečivo se sýrem a dobrou chuť.
Comment