Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cibulová polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cibulová polévka

    Click image for larger version

Name:	CIBULAČKA.jpg
Views:	1
Size:	147.5 KB
ID:	147468

    Potřebujeme:

    cibuli nejlépe směs bílé a červené, červená dá polévce pěknou barvu
    olej
    hladkou mouku
    masový vývar
    plátky veky nebo bagety
    tvrdý sýr, nastrouhaný
    sůl, mletý černý pepř, petrželku

    Postup:
    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a osmahneme ne příliš zprudka na troše oleje do růžova. Zasypeme troškou hladké mouky (ale nemusíme vůbec dávat mouku) společně ještě osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a vaříme až je cibule měkká.
    Plátky veky nebo bagety si v troubě na plechu nasucho opečeme , pak na ně na chvilinku nasypeme strouhaný sýr, jen aby se mírně roztekl. Do talířů nalijeme horkou polévku, přidáme nakrájenou nať petrželky, vložíme pečivo se sýrem a dobrou chuť.
    ZDENY

  • #2
    Já ji vyzkoušela jen z bílé cibule. Chutnala
    Z kuchyně cítím čerstvě mletý černý pepř.

    Comment

    Pracuji...
    X