Květák rozebereme na růžičky a propláchneme.
Do kastrolu dáme olej s máslem, opražíme cibulku a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, orestujeme, zasypeme hl. moukou, opražíme , přisypeme mletý kmín.
Zalejeme studenou vodou, přidáme květák, bobkový list a nové koření, pepř.Přivedeme k varu, osolíme. Přidávám podravku, kdo chce, může bujonovou kostku.
Když je zelenina měkká, zavaříme drobení, dochutíme, přidáme zelenou petrželku, nebo nať z jarní cibulky, nebo porek a nakonec malinko majoránky.
Drobení : do talíře vyklepnu vejce, zaasypu polohr. moukou, nejdřív míchám vidličkou, pak rukama, jako žmolenku, lehce osolím. Drobení proženu sítem, abych se zbavila přebytečné mouky, to je důležité !!! jinak by místo polévky byla pěkná kejda.
Do kastrolu dáme olej s máslem, opražíme cibulku a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, orestujeme, zasypeme hl. moukou, opražíme , přisypeme mletý kmín.
Zalejeme studenou vodou, přidáme květák, bobkový list a nové koření, pepř.Přivedeme k varu, osolíme. Přidávám podravku, kdo chce, může bujonovou kostku.
Když je zelenina měkká, zavaříme drobení, dochutíme, přidáme zelenou petrželku, nebo nať z jarní cibulky, nebo porek a nakonec malinko majoránky.
Drobení : do talíře vyklepnu vejce, zaasypu polohr. moukou, nejdřív míchám vidličkou, pak rukama, jako žmolenku, lehce osolím. Drobení proženu sítem, abych se zbavila přebytečné mouky, to je důležité !!! jinak by místo polévky byla pěkná kejda.