Potřebujeme: 2 lžíce másla
hladkou mouku
rybí filé nemleté a bez kostí, použijte fakt kvalitní, třeba Nowaco kostky, nešetřete na něm, z takových mletých rádoby rybích drtí, bych ji raději ani nevařila
vegetu, citronovou šťávu, sůl, petrželku
rohlíky nebo světlou pletýnku
Postup: Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a povaříme. Na zbylém másle osmahneme filé, pokrájíme nebo rozdělíme na kousky a vložíme do polévky. Jde vložit do horké vody s provařenou jíškou i syrové filé a uvařit, ale přece jenom mi připadne, že osmahnutí je pro chuť polévky dobré.
Krátce povaříme a polévku dochutíme vegetou ( nedávám ji a přesto má polévka dobrou chuť ), citronovou šťávou, osolíme a doplníme petrželkou.
V troubě nasucho opečeme pečivo a podáváme k polévce.
Dobrou chuť.
ZDENY