Oznámení

Collapse
No announcement yet.

CHŘESTOVÁ polévka se šlehačkovou pěnou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • CHŘESTOVÁ polévka se šlehačkovou pěnou


    Click image for larger version

Name:	2 chřestov
Views:	1
Size:	89.7 KB
ID:	146317
    Potřebujeme : chřest čerstvý, mražený nebo konzervovaný
    zeleninový nebo drůbeží vývar
    lžíci másla
    lžíci hladké mouky
    špetku nastrouhaného muškátového oříšku, sůl
    šlehačku
    Postup: Čerstvý chřest ( používám raději bílý než zelený) hodně oloupeme a úplně odkrojíme alespoň 3 cm od konce. Mražený a konzervovaný podle mé zkušenosti nemusíme vůbec loupat. Můžeme si i pro ozdobení odkrojit pár hlaviček chřestu a ty zvlášť uvařit, kdy je vložíme do vroucí osolené vody a jen chvíli povaříme.
    Stonky chřestu nakrájíme na menší dílky, zalijeme vývarem (z konzervovaného přidávám i nálev) a vaříme do měkka – je to chvilička. Rozmixujeme a pokud jsme použili čerstvý chřest, tak ještě i propasírujeme, ať nám nezůstanou ve vývaru vlákna.
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme šlehačkou a mírně vychladlou ji vmícháme do vývaru s chřestem. Provaříme a ještě jednou vše rozmixujeme. Dochutíme solí a muškátovým oříškem – toho jen trošku, ať nepotlačí jemnou chuť chřestu.
    Na ozdobu slijeme trošku vývaru + přidáme 4 lžíce šlehačky a vyšleháme hustší pěnu, kterou dáme spolu s hlavičkami chřestu na polévku v talíři.
    Dobrou chuť.
    ZDENY
    ZDENY

  • #2
    Zdeny, měla bys dát fotku do galerky, aby si tvé krásné polévky všichni všimli. A pod fotku dej tento link.
    Soňa

    Comment


    • #3
      Zdeny, krásná polévka, dělám podobně, jen do vody ve kterém vařím chřest přidávám trošku cukru. Když mám chřestu hodně, ani nedělám jíšku, rozmixuji a nakonec zjemním kouskem másla. Máš ji nádhernou !!! Soňa má pravdu, dej fotku i do galerky, víc lidí si pak přečete recept. Je to velká dobrota !!!!!
      Iris

      Comment


      • #4
        Sonii a Iris, vaše pochvala mě moc těší. Už jsem tuto polévkovou fotku v galérce měla, ale teprve teď se zpožděním jsem dala recept, tak jsem nechtěla fotku opakovat.... S jíškou máš Iris pravdu, když to jde, tak je vždy lepší mouku vynechat.

        ZDENY
        ZDENY

        Comment

        Pracuji...
        X