Uvařené drštky,jedna mrkev, petržel, kousek celeru, kousek uzeného masa, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, sladká a pálivá paprika,majoránka, hl. mouka na jíšku, sádlo, nebo olej.
Když pominu vaření čerstvých drštěk..... řekněme, že máme již předvařené, dáme do kastrolu spolu s celou ! mrkví, petrželí a kouskem celeru..dále uzeným masem nakrájeným na kostičky, novým kořením, bobkovým listem.. do studené vody.. osolíme, vaříme cca hodinu, uděláme cibulovou jíšku... tuk, mouka cibule nadrobno, po vypnutí zlatavé jíšky vmícháme do ní obě papriky.. necháme vychladnout. Zakvedláme do polévky,vaříme ještě nejméně 30 minut. Pak přidáme rozmačkaný česnek a majoránku, petrželku.
Zeleninu samozřejmě asi po hodině vyndáme, nakrájíme do polévky, nebo ne... záleží na Vás
Když pominu vaření čerstvých drštěk..... řekněme, že máme již předvařené, dáme do kastrolu spolu s celou ! mrkví, petrželí a kouskem celeru..dále uzeným masem nakrájeným na kostičky, novým kořením, bobkovým listem.. do studené vody.. osolíme, vaříme cca hodinu, uděláme cibulovou jíšku... tuk, mouka cibule nadrobno, po vypnutí zlatavé jíšky vmícháme do ní obě papriky.. necháme vychladnout. Zakvedláme do polévky,vaříme ještě nejméně 30 minut. Pak přidáme rozmačkaný česnek a majoránku, petrželku.
Zeleninu samozřejmě asi po hodině vyndáme, nakrájíme do polévky, nebo ne... záleží na Vás
Comment