Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Drštková polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Drštková polévka

    Uvařené drštky,jedna mrkev, petržel, kousek celeru, kousek uzeného masa, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, sladká a pálivá paprika,majoránka, hl. mouka na jíšku, sádlo, nebo olej.
    Když pominu vaření čerstvých drštěk..... řekněme, že máme již předvařené, dáme do kastrolu spolu s celou ! mrkví, petrželí a kouskem celeru..dále uzeným masem nakrájeným na kostičky, novým kořením, bobkovým listem.. do studené vody.. osolíme, vaříme cca hodinu, uděláme cibulovou jíšku... tuk, mouka cibule nadrobno, po vypnutí zlatavé jíšky vmícháme do ní obě papriky.. necháme vychladnout. Zakvedláme do polévky,vaříme ještě nejméně 30 minut. Pak přidáme rozmačkaný česnek a majoránku, petrželku.
    Zeleninu samozřejmě asi po hodině vyndáme, nakrájíme do polévky, nebo ne... záleží na Vás
    Click image for larger version

Name:	drštkov
Views:	1
Size:	57.1 KB
ID:	146264
    Iris

  • #2
    Iris,ktabys bydlela trošku blíž,vlezle bych se pozvala na návštěvu...
    BEA

    Comment


    • #3
      Původně odeslal iris Zobrazit příspěvek
      Uvařené drštky,jedna mrkev, petržel, kousek celeru, kousek uzeného masa, cibule, česnek, nové koření, celý pepř, sladká a pálivá paprika,majoránka, hl. mouka na jíšku, sádlo, nebo olej.
      Když pominu vaření čerstvých drštěk..... řekněme, že máme již předvařené, dáme do kastrolu spolu s celou ! mrkví, petrželí a kouskem celeru..dále uzeným masem nakrájeným na kostičky, novým kořením, bobkovým listem.. 1111 andělská čísla do studené vody.. osolíme, vaříme cca hodinu, uděláme cibulovou jíšku... tuk, mouka cibule nadrobno, po vypnutí zlatavé jíšky vmícháme do ní obě papriky.. necháme vychladnout. Zakvedláme do polévky,vaříme ještě nejméně 30 minut. Pak přidáme rozmačkaný česnek a majoránku, petrželku.
      Zeleninu samozřejmě asi po hodině vyndáme, nakrájíme do polévky, nebo ne... záleží na Vás
      [ATTACH=CONFIG]4310[/ATTACH]
      Polévku jsem dnes udělala. Naprosto lahodná!!!
      Jen jsem místo bílé cibule přidala červenou a méně nového koření - je na mě moc "voňavé".

      Comment


      • #4


        Drštková polévka looks incredibly rich and flavorful! I'm curious about the preparation - are there regional variations in the spice blends or types of tripe used? It seems like a hearty and warming dish, perfect for a cold day. Always interesting to see classic dishes from around the world, like the Eggy Car.

        Comment


        • #5


          That sounds delicious! I once tried making dršťková polévka with my grandmother, and your recipe brings back those cozy memories. I remember us debating how much smoked meat to add or whether to include more paprika. It was a fun family activity, almost like playing a game. Speaking of games, if you ever want to relax after cooking, I recommend trying Slope Game online—simple but satisfying!

          Comment

          Pracuji...
          X