Rybí polévka Halázslé
Asi 2kg ryb, lepší je více druhů, já využila přebytky z vánočního kapra
3 velké barevné papriky
3 velké cibule
3 velká, masitá rajčata
mletá sladká paprika – asi dvě pol. lžíce, podle chuti i pálivá, sůl
sádlo
Ryby jsem připravila podle p. Stupky – kapr bez kostí. Vše, kromě filetů ,vaříme asi půl hodiny na vývar. Ten zcedíme.
Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na hrubé kostky. Na sádle zesklovatíme cibulku, přidáme sypkou papriku, lehce osmahnem, zalijeme vývarem, vložíme zeleninu a asi půl hoďky vaříme, až je zelenina skoro rozvařená vložíme porce ryb a necháme ještě čtvrt hodiny vařit mírným varem.
Můžeme dochutit Vegetou.
Na tuto polévku je spousta receptů, já vzala z každého něco, výsledek vynikající. Orig. se dělá stejně v kotlíku u vody, z toho co se nachytá.
Asi 2kg ryb, lepší je více druhů, já využila přebytky z vánočního kapra
3 velké barevné papriky
3 velké cibule
3 velká, masitá rajčata
mletá sladká paprika – asi dvě pol. lžíce, podle chuti i pálivá, sůl
sádlo
Ryby jsem připravila podle p. Stupky – kapr bez kostí. Vše, kromě filetů ,vaříme asi půl hodiny na vývar. Ten zcedíme.
Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na hrubé kostky. Na sádle zesklovatíme cibulku, přidáme sypkou papriku, lehce osmahnem, zalijeme vývarem, vložíme zeleninu a asi půl hoďky vaříme, až je zelenina skoro rozvařená vložíme porce ryb a necháme ještě čtvrt hodiny vařit mírným varem.
Můžeme dochutit Vegetou.
Na tuto polévku je spousta receptů, já vzala z každého něco, výsledek vynikající. Orig. se dělá stejně v kotlíku u vody, z toho co se nachytá.