Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rybí polévka Halázslé

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rybí polévka Halázslé

    Rybí polévka Halázslé




    Asi 2kg ryb, lepší je více druhů, já využila přebytky z vánočního kapra
    3 velké barevné papriky
    3 velké cibule
    3 velká, masitá rajčata
    mletá sladká paprika – asi dvě pol. lžíce, podle chuti i pálivá, sůl
    sádlo


    Ryby jsem připravila podle p. Stupky – kapr bez kostí. Vše, kromě filetů ,vaříme asi půl hodiny na vývar. Ten zcedíme.
    Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na hrubé kostky. Na sádle zesklovatíme cibulku, přidáme sypkou papriku, lehce osmahnem, zalijeme vývarem, vložíme zeleninu a asi půl hoďky vaříme, až je zelenina skoro rozvařená vložíme porce ryb a necháme ještě čtvrt hodiny vařit mírným varem.
    Můžeme dochutit Vegetou.
    Na tuto polévku je spousta receptů, já vzala z každého něco, výsledek vynikající. Orig. se dělá stejně v kotlíku u vody, z toho co se nachytá.
    Renata
Pracuji...
X