Polévka z bobů
500 g čerstvých vyloupaných bobů
2 větší cibule
1 stroužek česneku
1 PL rajského protlaku
1 bujonová kostka nebo zeleninový vývar (asi 1 litr)
mletá feferonka podle chuti
olivový olej
strouhaný parmazán
těstoviny „ditaloni“ (krátké potrubí, viz. foto)
Na oleji zpěním nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidám boby a dusím je tak dlouho, až začnou být „vráskovité“. Pak přidám feferonku, bujonovou kostku a protlak. Za stálého míchání to nechám rozpustit a zaliji buď vodou nebo vývarem. V tom případě vynechám bujonovou kostku.
Nechám vařit asi půlhodinky. Pak přidám těstoviny a když jsou uvařené, vypnu oheň a zamíchám do polévky nastrouhaný parmazán.
Pozn. Tady prodávají boby čerstvé. Já si jich nakoupím několik bedýnek, vyloupu, dám do pytlíčků a zmrazím. Tak je mám celý rok. Sušené boby jsem nikdy nekoupila a nepoužila.
500 g čerstvých vyloupaných bobů
2 větší cibule
1 stroužek česneku
1 PL rajského protlaku
1 bujonová kostka nebo zeleninový vývar (asi 1 litr)
mletá feferonka podle chuti
olivový olej
strouhaný parmazán
těstoviny „ditaloni“ (krátké potrubí, viz. foto)
Na oleji zpěním nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidám boby a dusím je tak dlouho, až začnou být „vráskovité“. Pak přidám feferonku, bujonovou kostku a protlak. Za stálého míchání to nechám rozpustit a zaliji buď vodou nebo vývarem. V tom případě vynechám bujonovou kostku.
Nechám vařit asi půlhodinky. Pak přidám těstoviny a když jsou uvařené, vypnu oheň a zamíchám do polévky nastrouhaný parmazán.
Pozn. Tady prodávají boby čerstvé. Já si jich nakoupím několik bedýnek, vyloupu, dám do pytlíčků a zmrazím. Tak je mám celý rok. Sušené boby jsem nikdy nekoupila a nepoužila.
Comment