Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čočková polévka s klobáskou / nekyselená /

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čočková polévka s klobáskou / nekyselená /

    Čočku namočíme a v té stejné vodě uvaříme do měkka, NESOLÍME , vaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením, a nakrájeným česnekem. Do poloměkké přídáme nakrájenou klobásu čabajkovitého typu / lépe ostřejší /
    Mezitím si uděláme jíšku z oleje a hl. mouky, ne příliš tmavou.
    Když je čočka měkká, osolíme, přidáme vychladnutou jíšku, kterou rychle zakvedláme, můžeme přidat bujonovou kostku, nebo vegetu, trochu pepře a vaříme ještě asi 15 min.

    Ke konci přidávám drobení / nemusíte/ já to tak mám ráda/, ale pozor, aby polévka nebyla moc hustá. / drobení : vejce, polohr. mouka, udělat prsty žmolenku a pak ještě přesít přes síto, abychom se zbavili přebytečné mouky !!!!!

    Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek, povaříme, úplně nakonec majoránku.Click image for larger version

Name:	čočkov
Views:	1
Size:	134.2 KB
ID:	146205
    Iris

  • #2
    Iris, hezký receptík. S drobením to slyším poprvé, ale proč ne, je dobré občas udělat obměnu. V týdnu jsem koupila čočku předvařenou ve varných sáčcích, tak jsem na to koukala Tu však bude spíše dobré využít do čočky na kyselo.

    ZDENY
    ZDENY

    Comment

    Pracuji...
    X