Čočku namočíme a v té stejné vodě uvaříme do měkka, NESOLÍME , vaříme spolu s bobkovým listem a novým kořením, a nakrájeným česnekem. Do poloměkké přídáme nakrájenou klobásu čabajkovitého typu / lépe ostřejší /
Mezitím si uděláme jíšku z oleje a hl. mouky, ne příliš tmavou.
Když je čočka měkká, osolíme, přidáme vychladnutou jíšku, kterou rychle zakvedláme, můžeme přidat bujonovou kostku, nebo vegetu, trochu pepře a vaříme ještě asi 15 min.
Ke konci přidávám drobení / nemusíte/ já to tak mám ráda/, ale pozor, aby polévka nebyla moc hustá. / drobení : vejce, polohr. mouka, udělat prsty žmolenku a pak ještě přesít přes síto, abychom se zbavili přebytečné mouky !!!!!
Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek, povaříme, úplně nakonec majoránku.
Mezitím si uděláme jíšku z oleje a hl. mouky, ne příliš tmavou.
Když je čočka měkká, osolíme, přidáme vychladnutou jíšku, kterou rychle zakvedláme, můžeme přidat bujonovou kostku, nebo vegetu, trochu pepře a vaříme ještě asi 15 min.
Ke konci přidávám drobení / nemusíte/ já to tak mám ráda/, ale pozor, aby polévka nebyla moc hustá. / drobení : vejce, polohr. mouka, udělat prsty žmolenku a pak ještě přesít přes síto, abychom se zbavili přebytečné mouky !!!!!
Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek, povaříme, úplně nakonec majoránku.
Comment