Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

    Pórková polévka s drožďovými knedlíčky1 pórek
    1 mrkev
    250 g droždí
    sůl
    majoránka
    česnek
    1 vejce
    strouhanka
    kuřecí vývar (není nutný)
    mletý pepř
    cibule
    vegeta PostupDo kuřecího vývaru dáme nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev a necháme vařit. Mezi tím si uděláme knedlíčky. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme nakrájenou cibulku zamícháme a odstavíme. Do toho postupně přidáváme rozmačkaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme strouhankou a uděláme menší knedlíčky. Další postup je stejný jako u játrových knedlíčků. Přidají se do polévky a nechají se chvilku povařit. Na konec můžeme do polévky přidat vegetu pro dochucení.
    Poznámka: Rozpis je asi na 3l polévky.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

    Jano prosím tě, není toho droždí moc? To by bylo 6 kostiček. Já nevím, měla bych chuť ji udělat, ale raději až mi to potvrdíš.Já drožďovou dělám, ale úplně jinak / s masem/ a tam stačí 1 kostička, proto se mi to zdá hodně, víš? Ale možné je všecko Tu svou někdy napíšu do receptů. Já ji mám ještě od maminky a je taky vynikající.Ahoj Daniela H.
    Daniela

    Comment


    • #3
      Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

      Ahoj Dani, pro nás není. My je máme rádi a máme rádi když jich je víc. Kvasnice se rozpustí a přidají se ostatní ingredience a pro nás je to akorát. Já kupuji vážené a byly doby, kdy jsem kupovala i 40 dkg do 5ti litrového hrnce. Muselo jich být v tom hrnci dost. Zkus a udělej to z menšího množství.Ahoj J.H.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

        Jana uvádí ty knedlíčky na 3 litry polévky, já taky myslím, že toho droždí je až až až moc. Ale fakt je, že jdyž je udělám z jedné kostky, což je 4O g, na zhruba 2 litry polévky, je to na obsah až dost,určitě 15 knedlíčků z toho udelám, ale problém je v tom, že je vyjím v rámci ochutnávání dříve, než polévku podávám,, takže řeknu třeba no 3 kostky, takže Jana asi ochutnává víc než já, ale resimé- jsou dobré, zdravé a čím víc tím líp.
        Iris

        Comment


        • #5
          Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

          Ahoj Jani, :P prosím tě,kde kupuješ vážené droždí???Díky.
          Hančí

          Comment


          • #6
            Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

            Já jsem taky už hodně dlouho vážené droždí nikde neviděla a měla jsem za to,že už ani není.To jsem zvědavá, kde ho Jana shání Daniela H.
            Daniela

            Comment


            • #7
              Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

              Omlouvám se, zapomněla jsem to napsat. Holky u nás v jednom obchodu má paní vážené droždí, ale i kostky. Ale je jediná v celém městě. Tak nevím, ale asi jsem vám nepomohla. V normální malé sámošce. Jinak kupte kostky přibližně a máte to. :P Mějte se. J.H.
              Jana H.

              Comment


              • #8
                Re: Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

                Nemáme ji sice pórkovou - buď kuřecí, hovězí nebo vepřový vývar, vždy se zeleninou a do toho tyto knedlíčky - zhruba stejně, jen osmažím cibulku nakráj. na drobounko a přidám drobounké kostičky angl. slaniny nebo uz. bůčku a na tom osmažím droždí a dávám ho většinou 3 kostičky na 2,5 l polévky, vejce 2 a ostatní stejně, je z toho tak 50 knedlíčků, ale dělám je malé. Nám se tam toho droždí zdá takhle tak akorát.W.
                Jo a to vážené droždí mají i u nás ve dvou malých sámoškách. Ta jedna z nich je SPAR.
                Wendy

                Comment

                Pracuji...
                X