1/2 kg cibule
8 dkg másla
2 dkg hladké mouky
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce bílého vína
7,5 dkg strouhaného sýru
1 žloutek
2 lžíce smetany
4 plátky veky nebo toustového chleba
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
Veku nebo toustový chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme směsí ze sýru, žloutku a smetany.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni toust. chléb nebo veku se směsí a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.
8 dkg másla
2 dkg hladké mouky
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce bílého vína
7,5 dkg strouhaného sýru
1 žloutek
2 lžíce smetany
4 plátky veky nebo toustového chleba
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
Veku nebo toustový chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme směsí ze sýru, žloutku a smetany.
Polévku nalijeme do misek, položíme na ni toust. chléb nebo veku se směsí a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.