Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Francouzská cibulová polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Francouzská cibulová polévka

    1/2 kg cibule
    8 dkg másla
    2 dkg hladké mouky
    1 litr zeleninového vývaru
    2 lžíce bílého vína
    7,5 dkg strouhaného sýru
    1 žloutek
    2 lžíce smetany
    4 plátky veky nebo toustového chleba

    Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepíme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme bílým vínem.
    Veku nebo toustový chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom potřeme směsí ze sýru, žloutku a smetany.
    Polévku nalijeme do misek, položíme na ni toust. chléb nebo veku se směsí a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.
Pracuji...
X