Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezmasý boršč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bezmasý boršč

    Suroviny:
    olivový olej,1-2 cibule dle velikosti
    1 velká mrkev
    1 velká petržel
    1 velká syrová na kostičky nakrájená červená řepa
    2 rajské protlaky
    3 bob.listy
    zelená kapusta - asi tak půlku ze střední velikosti
    zeleninový vývar a kousek masoxu-nemusí masox být
    sůl, zakysaná smetana nebo bílý jogurt

    Tak tento recept jsem vyzkoušela z pořadu s M.Hrubešovou,jak ráno vaří ve snídani s Novou a fakt nám to moc chutnalo.
    Postup:
    Na olivovém oleji zpěníte na kostičky nakrájenou cibuli,přidáte nastrouhanou na větším struhátku mrkev,petržel/ale můžou být i kostičky/,přihodila jsem ostatní zeleninu,tj. červenou řepu,na kousky nakrájenou kapustu, nalila jsem na to ten zeleninový vývar a přidala půl masoxu pro výraznější chuť, bobkové listy a vařila,případně dolívala vodu.Ke konci jsem dala ty rajské protlaky,povařila a dochutila solí.Vůbec není potřeba zahušťovat,já jsem jí udělala takovou hustší a na talíři jsem do ní dala zakysanou smetanu nebo můžete i bílý jogurt.Fakt výborná i bez masa.Tak vyzkoušejte a dejte vědět,zda i Vám se tak povedla a hlavně,zda chutnala.
    Já mám výhodu,že manžel toto miluje,nemusí tam mít to maso.
    Ahojky VŠEM
    Věrka

  • #2
    Ano, máš pravdu Věrko 2x, taky jsem na to koukala a je to opravdu rychlá polívka.
    Věrka.

    Comment

    Pracuji...
    X