Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pograšguláš

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pograšguláš

    3 l vody
    2 - 3 lžíce vývaru hovězího nebo masox
    sůl, paprika sladká
    konzerva hrášku
    kapánek - 2 vejce,hrubá nebo polohrubá mouka,sůl
    Do hrnce dám vodu, vývar nebo masox, přivedu k varu, přidám mletou sladkou papriku. Jak se povaří, udělám kapánek, povařím a naleju celou konzervu hrášku i s nálevem do toho. Toť vše. Tuto polívku vařil náš tatínek. Jak přišla ke svému názvu mi sice říkal, ale já si to bohužel už nepamatuji.Je to rychlé a jednoduché. Dobrou chuť. Scarlet.


    ----------------------------------------------------------------------------

    Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
    Voltaire

  • #2
    Scarlet, název je zajímavý a polívka taky.
    Aspoň nemusím dávat hrášek jen do salátu nebo rizota a nálev vylívat.
    Fajn recept, dík.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X