Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hrstková polévka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hrstková polévka

    Hrst vloček, hrst fazolí, hrst čočky, hrst krupek, hrst hrachu, každý si dá co má rád nebo co právě je doma!!
    Namočíme přes noc do vody, nebo vývaru, ráno přidáme mrkev na kolečka nakrájenou, celerovou nať, vegetu, sůl, pepř a dáme vařit. Já vařím v papiňáku, tak je to coby dup!!Vločky se rozvaří a nahradí zásmažku, ochutíme česnekem a majoránkou. Dá se také udělat z uzeného vývaru a masíčko nakrájet do polévky! U nás doma vaříme v 7l hrnci a je pořád málo, vyzkoušejte a uvidíte! Přeji dobrou chuť!!!!!

  • #2
    Věro,
    s hrstkovou polévkou jsme doma nevařili. Jedla jsem ji až ve školní kuchyni, když jsem byla ve škole zaměstnaná. Ale bohužel mě štvalo, že ji tam vařili tak, že byly fazoze, hrách nedovařené, ostatní na kaši a nijak moc nedochucené. Tak jsem se naštvala a uvařila jsem si ji jednou doma podle svého a zjistila jsem, že je to výborná polévka. Já dávám masox a kořenovou zeleninu, pórek taky co mě přijde pod ruku, takže je pokaždé jiná.Nevařím igredience dohromady, ale luštěniny namočím a do hrnce přidávám vše podle velikosti a tvrdosti. Zeleninu až nakonec.
    HankaP

    Comment


    • #3
      Výborná polévka,taky jí vařím jako Hanka.Přidávám suroviny podle doby varu.
      Janah

      Comment

      Pracuji...
      X