V hrnci usmažím jíšku z 1/2 másla a 3 vrchovatých lžic hladké mouky. Na to klepnu 3 vajíčka a míchám až se nadělají hrudky. Zaliji horkou vodou, přidám zeleninový bujón nebo vegetu.(může být i zelenina). K tomu přidám 2 lžíce dětské krupičky rozmíchané v troše vody a povařím. Nakonec přidám zelenou petrželku.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Rychlá polévka
Collapse
X
-
Tak já dneska taky dělala, babička mlaskala.... já dětskou krupičku neměla, jen hrubou krupici, tak jsem ji přisypala v momentě, kdy se dělaly žmolky z jíšky a vajíčka....opražila a zalila horkou vodu a dále už stejně, přidala jsem jako Léna čerstvý hrášek a nastrouhanou mrkev, nakonec hodně pterželky a pažitky. Ta polévka je geniální, i bez zeleniny / dle Hančíííí/ a podle Ketky a dále podle všech, které s tím receptem pracují........ super.Iris
Comment
-
Já ji znám pod názvem zlatá polívka a dělám ji takto:
Na másle osmahnu najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu (strouhám ji na robotě ve větším množství, promíchám a naporcuji do mikroténových sáčků, dám do mrazničku a pak jen odebírám do polévek, svíčkové atd.)
Zaliji vodou, přidám slepičí bujón a povařím. V hrnku v troše vody rozmíchám dětskou krupičku, vleji do polévky, povařím a ke konci přidám rozšlehané vejce, pažitku, petrželku.
Je to opravdu fofr polévka a moc dobrá.
Comment
-
Ahoj Kety, já ji dělala nedávno podle Ketky1957, jak už jsem psala.
Ale protože kluk nemusí zeleninu ( jednou za čas ji uvařím - mraženou a pak rozmixuju ), tak já nasypu do vařící vody Vegetu, masox, pokud mám, suš. česnek, papriku, sůl, kari - vše podle nálady, suš. houby, pár minutek povařím a pak buď vliju rozšlehaná vejce např. s moukou nebo vsypu tenké nudle. Jinak tam přidávám i trochu másla a mléka. Dozdobím sušenou pažitkou.
Polívka je za pár minut a je taky dobrá.anina s.
Comment
Comment