Mexická polévka z naší hospody
Na 2,5 l polévky : 500 g umletého hovězího masa, 5 slovenských paprik, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce ( Bonduelle) , 2 malé rajské protlaky, 1 menší cibule, pepř chilli, lžíce oleje, oregáno, sůl.
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli ( podle chuti), rajský protlak, pepř, a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením vložíme fazole. Bílé i s rajčatovou omáčkou. Dolijeme vodou ,dochutíme solí a kdo chce tak přidá maggi.
Pokud by byla polévka řidší, uděláme trochu jíšky na zahuštění.
Polévka by měla být pěkně ostrá, ale nepřehánět..
Na 2,5 l polévky : 500 g umletého hovězího masa, 5 slovenských paprik, 2 stroužky česneku, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce ( Bonduelle) , 2 malé rajské protlaky, 1 menší cibule, pepř chilli, lžíce oleje, oregáno, sůl.
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli ( podle chuti), rajský protlak, pepř, a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením vložíme fazole. Bílé i s rajčatovou omáčkou. Dolijeme vodou ,dochutíme solí a kdo chce tak přidá maggi.
Pokud by byla polévka řidší, uděláme trochu jíšky na zahuštění.
Polévka by měla být pěkně ostrá, ale nepřehánět..
Comment