Přes noc namočené fazole (myslím, že je možno i čočku nebo hrách )v té samé vodě neosolené vaříme doměkka. Přidáme zeleninu a zásmažku, brambory na kostky a prolisovaný česnek.
Ze studených oloupaných, ( ve slupce ) uvařených postrouhaných brambor uděláme těsto přidáním 1 vejce, soli a polohrubé mouky. Těsto na pomoučeném vále nebo desce vyválíme nebo vytvarujeme rukama na menší placky, které smažíme na pánvi na sucho nebo na minimálním množství oleje.
Určitě se dají udělat i z práškového těsta na bramborové knedlíky - je to i rychlejší
Z mouky se na smažených plackách udělají " černé opečené tečky " a zakusování k polívce je požitek z jídla - aspoň pro mě...
Moc zdravím.
Ze studených oloupaných, ( ve slupce ) uvařených postrouhaných brambor uděláme těsto přidáním 1 vejce, soli a polohrubé mouky. Těsto na pomoučeném vále nebo desce vyválíme nebo vytvarujeme rukama na menší placky, které smažíme na pánvi na sucho nebo na minimálním množství oleje.
Určitě se dají udělat i z práškového těsta na bramborové knedlíky - je to i rychlejší
Z mouky se na smažených plackách udělají " černé opečené tečky " a zakusování k polívce je požitek z jídla - aspoň pro mě...
Moc zdravím.