Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špenátová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špenátová roláda

    Špenátová roláda:
    25dkg zmrazeného špenátu, sůl, česnek,10dkg polohrubé mouky, 3 vejce,
    Rozmrazený špenát ochutíme solí a utřeným česnekem.Přidáme žloutky, mouku a ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Pozor - nesmí se vysušit. Teplé stočíme s papírem a necháme do vlažna vystydnout. Rozvineme a s papírem otočíne na plech. Papír jde dobře opatrně stáhnout. Náplň mažeme na stranu od papíru, je to vzhlednější. Naplníme a svineme . Necháme v chladnu ztuhnout.
    Náplně:
    1.Na oleji opečeme asi 10dkg šunkového salámu, osolíme a zalijeme vejci (asi 5 ks),necháme mírně srazit. Nepředělat, vaječná náplň by z rolády vypadávala.
    2. tvaroh ve vaničce (stačí polotučný) utřeme s 10 dkg smetanového sýra (já dávám polský z Lidlu), přidáme na drobno nakrájenou čerstvou papriku (raději barevou)- asi půlku srřední, trochu zelené části pórku a koření podle chuti - nám chutná do toho grilovací.
    Můžete si samozřejmě vymyslet náplň podle chuti Já dělám i jiné náplně.
    Pošlu fotku, roláda má hrubší strukturu - je z domácího špenátu.[attachment=0:2jzn1gu8]P2250006a.jpg[/attachment:2jzn1gu8]
    Attached Files

  • #2
    Re: Špenátová roláda

    Ta roláda mne zaujala,při první příležitosti udělám.Myslíš,že by se nezarolovala až studená?Musím ji stáčet teplou?Já když dělám piškotové rolády,tak zásadně stáčím až s krémem.Moje teta byla cukrářka a tak to mám od ní a dělám je tak léta.Když jsem to zkusila zatočit,tak při rozbalování mi praskla a to vždy.Tak prosím,jak s touto špenátovou.Já si myslím,že ta náplň může být připravená a dát ji i na tu trochu teplou a zatočit,co?Dík

    Comment


    • #3
      Re: Špenátová roláda

      Asi by šla také studená stáčet. Napsala jsem jak ji dělám já . Stáčet jde dobře. Musíš ji nevysušit. To se povedlo kamarádce a potom se jí lámala. Přeji dobrou chuť.

      Comment

      Pracuji...
      X