pro 4 osoby : 4 velika rajcata ne moc mekka ale zrala, 1/3 hrnku strouhanky, 12 snitek petrzele, 1 strouzek cesneku, 1/4 hrnku oleje (nejlepsi olivoveho), sul a cerstve umlety pepr.
Umyta rajcata rozrizneme po delce na polovinu, posypeme na rozkrojene strane soli a obratime na prkenko asi na pul hodinky, rajcata pusti stavu. Petrzelku si nasekame na jemno dame do misky, pridame 1 strouzek cesneku ja ho tam propasiruju (recept rika nakrajet velice jemne), pridame strouhanku a dve lzice olivoveho oleje, osolime opeprime a na kazde rajcatko touto smesi hezky poklademe aby byla cela pulka prikryta. Dame do pekacku, polejeme zbytkem oleje a peceme ve stredne horke troube hezky do zlatova. Podavame jako oblohu k masu a bramburkam.
Poznamka : v kucharce udavaji termostat 7, 15 minut, jelikoz je to francouzka kucharka, mozna to mate stejne, ja to mam uplne jinak.
Umyta rajcata rozrizneme po delce na polovinu, posypeme na rozkrojene strane soli a obratime na prkenko asi na pul hodinky, rajcata pusti stavu. Petrzelku si nasekame na jemno dame do misky, pridame 1 strouzek cesneku ja ho tam propasiruju (recept rika nakrajet velice jemne), pridame strouhanku a dve lzice olivoveho oleje, osolime opeprime a na kazde rajcatko touto smesi hezky poklademe aby byla cela pulka prikryta. Dame do pekacku, polejeme zbytkem oleje a peceme ve stredne horke troube hezky do zlatova. Podavame jako oblohu k masu a bramburkam.
Poznamka : v kucharce udavaji termostat 7, 15 minut, jelikoz je to francouzka kucharka, mozna to mate stejne, ja to mam uplne jinak.
Comment