Oznámení

Collapse
No announcement yet.

RAJCATA V TROUBE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • RAJCATA V TROUBE

    pro 4 osoby : 4 velika rajcata ne moc mekka ale zrala, 1/3 hrnku strouhanky, 12 snitek petrzele, 1 strouzek cesneku, 1/4 hrnku oleje (nejlepsi olivoveho), sul a cerstve umlety pepr.
    Umyta rajcata rozrizneme po delce na polovinu, posypeme na rozkrojene strane soli a obratime na prkenko asi na pul hodinky, rajcata pusti stavu. Petrzelku si nasekame na jemno dame do misky, pridame 1 strouzek cesneku ja ho tam propasiruju (recept rika nakrajet velice jemne), pridame strouhanku a dve lzice olivoveho oleje, osolime opeprime a na kazde rajcatko touto smesi hezky poklademe aby byla cela pulka prikryta. Dame do pekacku, polejeme zbytkem oleje a peceme ve stredne horke troube hezky do zlatova. Podavame jako oblohu k masu a bramburkam.
    Poznamka : v kucharce udavaji termostat 7, 15 minut, jelikoz je to francouzka kucharka, mozna to mate stejne, ja to mam uplne jinak.

  • #2
    Re: RAJCATA V TROUBE

    To mi připomnělo, měla jsem z knihovny půjčenou americkou kuchařku , ten, kdo to překládal, nechal číslice jak byly, jen místo Fahrenheita tam napsal Celsia, pak tam bylo třeba to, že pečeme při 450 st. Celsia, no když jsem si to představila: .
    Wendy

    Comment

    Pracuji...
    X