Na jednu porci této pochoutky budeme potřebovat 100 g jahod, 20 g chřestu, balsamický ocet, kopeček vanilkové zmrzliny, třtinový cukr a mátu.
Jahody nakrájíme na čtvrtky, uvařený chřest nakrájíme na špalíčky. Vše promícháme, zakápneme balzamickým octem a necháme odležet cca hodunu v chladu. Jahodo-chřestovou směs servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, posypanou cukrem a dozdobenou snítkou máty.
Je to opravdová pochoutka. Recept jsem získala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), kde je takovýchto pochoutek plno.
Jahody nakrájíme na čtvrtky, uvařený chřest nakrájíme na špalíčky. Vše promícháme, zakápneme balzamickým octem a necháme odležet cca hodunu v chladu. Jahodo-chřestovou směs servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, posypanou cukrem a dozdobenou snítkou máty.
Je to opravdová pochoutka. Recept jsem získala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), kde je takovýchto pochoutek plno.
Comment