DÝNĚ ZAPEČENÁ se zeleninou
Potřebujeme: dýni, nejlépe máslovou, ale může být i jiný druh
papriky různých barev
lilek
rajčata
tymián sušený i čerstvý
olivový olej
smetana, nemusí být
kozí sýr, nemusí být
sůl
Postup: Dýni oloupeme, zbavíme semínek, papriky zbavíme semínek a spolu s lilkem, popř. rajčaty či jinou zeleninou dle chuti vše nakrájíme na kousky velikosti sousta. Pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme zeleninovou směs, výrazněji osolíme, okořeníme tymiánem a pokapeme olivovým olejem a podlijeme smetanou. Pečeme v troubě na 180°C do změknutí zeleniny a zhoustnutí smetany, trvá to asi půlhodiny a v závěru přidáme kozí sýr nebo jiný druh sýru a necháme sýr roztéct. Jsou možné různé obměny, je to dobré i bez smetany a sýru, zelenina může být také různě obměňovaná, nebo můžeme zeleninu zapéct společně se slaninou, uzeným masem a získáme tak namísto přílohy i rychlé kompletní jídlo.
Dobrou chuť
Potřebujeme: dýni, nejlépe máslovou, ale může být i jiný druh
papriky různých barev
lilek
rajčata
tymián sušený i čerstvý
olivový olej
smetana, nemusí být
kozí sýr, nemusí být
sůl
Postup: Dýni oloupeme, zbavíme semínek, papriky zbavíme semínek a spolu s lilkem, popř. rajčaty či jinou zeleninou dle chuti vše nakrájíme na kousky velikosti sousta. Pekáček vyložíme pečícím papírem, přendáme zeleninovou směs, výrazněji osolíme, okořeníme tymiánem a pokapeme olivovým olejem a podlijeme smetanou. Pečeme v troubě na 180°C do změknutí zeleniny a zhoustnutí smetany, trvá to asi půlhodiny a v závěru přidáme kozí sýr nebo jiný druh sýru a necháme sýr roztéct. Jsou možné různé obměny, je to dobré i bez smetany a sýru, zelenina může být také různě obměňovaná, nebo můžeme zeleninu zapéct společně se slaninou, uzeným masem a získáme tak namísto přílohy i rychlé kompletní jídlo.
Dobrou chuť
Comment