Zapékaný fenykl
fenykl
sýr grana padana (nebo např. Gran Moravia, parmazán)
máslo
sůl
Syrový fenykl nakrájím na asi půlcentimetrové "plátky" a dám trochu ovařit do slané vody. Potom jej scedím, dám do zapékací mističky, posypu nastrouhaným tvrdým sýrem (v mém případě Grana padana), navrch přidám kousky másla a dám zapéct do trouby. Toť vše, takže je to vlastně úplná blbost, ale moc dobrá.
Já to nedělám s bešamelem, protože překryje vynikající chuť fenyklu.
fenykl
sýr grana padana (nebo např. Gran Moravia, parmazán)
máslo
sůl
Syrový fenykl nakrájím na asi půlcentimetrové "plátky" a dám trochu ovařit do slané vody. Potom jej scedím, dám do zapékací mističky, posypu nastrouhaným tvrdým sýrem (v mém případě Grana padana), navrch přidám kousky másla a dám zapéct do trouby. Toť vše, takže je to vlastně úplná blbost, ale moc dobrá.
Já to nedělám s bešamelem, protože překryje vynikající chuť fenyklu.
Comment