Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Špenátový nákyp

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Špenátový nákyp

    Špenátový nákyp
    Jedno balení špenátového protlaku ( 400g ), 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny, 100 g cihly, sůl, pepř, muškátový květ, 2 vejce, strouhanka, 1 lžíce oleje , necelá polovina hrníčku mléka.

    Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmražený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné vodu ze špenátu slijeme. Necháme vychladnout a do studené hmoty nastrouháme cihlu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový květ a strouhanku tak, aby vznikla hustota jako na sekanou. Pořádně promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nandáme špenátovou hmotu, uhladíme, a zalijeme v mléce rozkvedlaným vejcem. Dáme do trouby a zapékáme asi na 180 stupňů (horkovzdušné) 30 minut.
    Podáváme s brambory.
    Attached Files
    Jana H.
Pracuji...
X