Květákový nákyp
1 květák, 5 vajec, sůl, pepř, muškátový květ, lžička másla, 1 papriková klobása, 200 g uzeného masa, 3 smetanové sýry, které jdou pěkně rozetřít, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 plechovka Tatry mléka, strouhanka na vysypání zapékací misky.
Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl, pepř, muškátový květ, vejce, na plátky nakrájenou klobásu a na kostičky na krájené uzené maso, přidáme sýry, lžíci polohrubé mouky a promícháme. Přendáme do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku, zalijeme Tatrou a dáme trouby péct asi na 45 minut.
Podáváme s brambory.
1 květák, 5 vajec, sůl, pepř, muškátový květ, lžička másla, 1 papriková klobása, 200 g uzeného masa, 3 smetanové sýry, které jdou pěkně rozetřít, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 plechovka Tatry mléka, strouhanka na vysypání zapékací misky.
Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl, pepř, muškátový květ, vejce, na plátky nakrájenou klobásu a na kostičky na krájené uzené maso, přidáme sýry, lžíci polohrubé mouky a promícháme. Přendáme do vymazané a vysypané zapékací mísy nebo pekáčku, zalijeme Tatrou a dáme trouby péct asi na 45 minut.
Podáváme s brambory.
Comment