Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Květákový nákyp pro papeže

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Květákový nákyp pro papeže

    Ahoj holky. Dlouho jsem přemýšlele, jestli má smysl s takovou prkotinou jednoduchou sem přispívat, ale nakonec jsem se odhodlala. K tomuto nákypu se váže jedna příhoda. Toto je opravdu květákový nákyp pro papeže, který připravovaly sestry v klášteře na Velehradě před já nevím, asi desíti lety, kdy Velehrad navštívil paež, Jan Pavel II. Tehdy přespal na Velehradu v klášteře a milosrdné sestry mu tento nákyp upekly. Jeho Svatosti tak chutnal, že si jeho recept odvezl s sebou do Vatikánu. A to opravdu. Nekecám. Tou milosrdnou sestrou v klášteře byla jedna má velmi dobrá známá. Mám ten recept už mnoho let, ale přiznám se, že jsem ho vlastně nikdy nezkoušela, až teď, před dvěma dny. U nás doma vždy vítězí květák smažený, maximálně tak ještě na mozeček a taky jsem přiznám se, na něj lety pozapomněla. Nedávná návštěvy papeže v naší republice mi tuto příhodu i ten recept připomněla a jelikož jsem měla v mražáku sáček květáku a klukům jsem tuhle historku vyprávěla, tak jsme to šli hned zkusit A u mých dětí nejedlíků měl světe div se, velký úspěch. Syn dokonce prohlásil, že papežovo meny můžem dělat často. My to dokonce zkoušeli jen tak, večer. Takže jsme to měli samotné, jen s rajčetem a ogar v noci po studenu jen tak dojedl pekáč. Ale na oběd s kaší, což bylo přání mého chlapa určitě výborné, ale problém byl, že nebylo už co. A ještě jedno plus tohle jídlo má. Plní přání Modráska - je rychlé jednoduché a jedlé. A navíc je i levné. Tak snad mně nezabijete a nebudu vám pro smích tímto obyčejným receptem

    1 velký květák
    4 vajíčka
    250 ml šlehačky
    Květák uvařit doměka, vidličkou rozdrtit do mísy, 4 žloutky, petrželovou nať, ochutit - sůl, pepř, vegeta.
    Udělat bešamelovou omáčku - máslo + hladká mouka, zalít šlehačkou, dát do květáku, promíchat a přidat sníh. Peče se jako nákyp.
    Dobrou chuť. Scarlet.


    ----------------------------------------------------------------------------

    Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
    Voltaire

  • #2
    Ahoj Scarlet, nevidím důvod k smíchu, já osobně vítám jednoduché i rychlé recepty, tím jsem známá. Dnes jsem něco podobného, i když bez šlehačky, jedla u našich, napsala jsem to v Pokecu.
    Mám ještě zase nějaké patizony, tak nechám koupit šlehačku ( musím napsat v kelímku, jinak by asi chlap zase koupil ve spreji, jak kdysi, když jsem mu odepsala na jeho sms, že je v marketu, tak co má ještě koupit.. a já napsala " jen " šlehačku a to ve spreji nekupujeme, nějak se nevyužije..) tak to zkusím udělat.
    Asi se to peče dýl a na míň stupňů, že ? Nebo prudce, když máš květák už uvařený ?
    Dík a měj se a napiš, žádná zpráva mi zatím nedošla a to je škoda..
    Pa.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Kdybys mně zabila, já si nevzpomenu. Nebylo mi nějak dobře, tak mám asi okno. Ale mám dojem, že asi půl hoďky na 160 stupních. Mám horkovzdušnou troubu. Nevím jakou máš ty. Ale to poznáš. Dýl jak 30 - 40 minut myslím ne. Dělala jsem jen jednou a blbec si to nezapsala. Proto to z hlavy nevím. Jinak mám už tvůj meil, tak písnu určitě a snad už ta komunikace váznout nebude. Papa. Scarlet.


      ----------------------------------------------------------------------------

      Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
      Voltaire

      Comment


      • #4
        Ahoj a dík za info.
        Peču v m - vlnce horkým vzduchem, stačí mi orientačně, ať to mám akorát .
        Papa.
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X