Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Cuketové placičky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Cuketové placičky

    1 lžička vegety, 2 lžíce zakysané smetany, 1-2 vejce /podle velikosti/, 1 cuketa menší, 1-2 klobásky, 2 stroužky česneku, 2-4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce mléka.

    Cuketu omyjeme a osušíme. Můžeme ji oloupat. Do větší mísy ji nastrouháme nahrubo. Přidáme mléko se smetanou, vejce a zahustíme polohrubou moukou. Klobásu nakrájíme na kostičky, česnek očistíme a prolisujeme. Oboje také přidáme do těstíčka.
    Těstíčko ochutíme vegetou, případně bazalkou nebo majoránkou. Záleží na tom, jaké koření máte rádi. Vše důkladně promícháme.
    V pánvi rozehřejeme olej a z těstíčka smažíme placičky z obou stran dozlatova. Když placičky nebudou držet a budou se rozpadat přidáme vejce a více mouky. Placičky potom krásně drží a dobře se obracejí. Cuketové placky podáváme teplé či studené. Výborné jsou s vychlazeným pivem. (to je pro Modráska).
    Maruš

  • #2
    Maruško díky za recept, až dostanu zase přerostlou cuketu, vyzkouším. Koláče nám moc nechutnají.
    Renata

    Comment


    • #3
      [QUOTE=MaruškaC;38565]Cuketové placky podáváme teplé či studené. Výborné jsou s vychlazeným pivem. (to je pro Modráska).


      Maruško, dík, jde vidět, že na mě myslíte i u receptů a víte, že si je pročítám - znám placky, ale s bramborem a bez klobásky, tak mám něco nového na vyzkoušení.
      A to pivo je ok nápad.
      Pa.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Teď jsem je dosmažila, i bez klobásky jsou vynikající.


        Click image for larger version

Name:	cuketové placičky.jpg
Views:	1
Size:	130.5 KB
ID:	144626
        anina s.

        Comment

        Pracuji...
        X