1 očištěný celer
1 -2 vejce
hladká mouka podle potřeby (aby se daly placky tvarovat podobně jako bramboráky)
sůl
pepř
Celer povaříme doměkka v osolené vodě. Schladlý ho nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, dobře promícháme. Mouky dáme tolik, aby se daly placičky tvarovat do rozpáleného oleje (povařený strouhaný celer má ale jinou konzistenci, než mají strouhané syrové brambory), uděláme takové řídké těsto. Můžeme smažit i na lívanečníku.
Tohle je takové základní těsto, do kterého by určitě šlo přidat různé koření (ale celer je sám o sobě dost aromatický), případně kousky uzeniny ... Nám to ale chutnalo i takhle obyčejné.
1 -2 vejce
hladká mouka podle potřeby (aby se daly placky tvarovat podobně jako bramboráky)
sůl
pepř
Celer povaříme doměkka v osolené vodě. Schladlý ho nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, dobře promícháme. Mouky dáme tolik, aby se daly placičky tvarovat do rozpáleného oleje (povařený strouhaný celer má ale jinou konzistenci, než mají strouhané syrové brambory), uděláme takové řídké těsto. Můžeme smažit i na lívanečníku.
Tohle je takové základní těsto, do kterého by určitě šlo přidat různé koření (ale celer je sám o sobě dost aromatický), případně kousky uzeniny ... Nám to ale chutnalo i takhle obyčejné.
Comment