Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Celerové placky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Celerové placky

    1 očištěný celer
    1 -2 vejce
    hladká mouka podle potřeby (aby se daly placky tvarovat podobně jako bramboráky)
    sůl
    pepř

    Celer povaříme doměkka v osolené vodě. Schladlý ho nastrouháme na jemném vzorku struhadla, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku, dobře promícháme. Mouky dáme tolik, aby se daly placičky tvarovat do rozpáleného oleje (povařený strouhaný celer má ale jinou konzistenci, než mají strouhané syrové brambory), uděláme takové řídké těsto. Můžeme smažit i na lívanečníku.
    Tohle je takové základní těsto, do kterého by určitě šlo přidat různé koření (ale celer je sám o sobě dost aromatický), případně kousky uzeniny ... Nám to ale chutnalo i takhle obyčejné.
    Zuzana

  • #2
    Zuzi to vyzkouším, celer zbožňujeme všichni a různé placičky taky. Já dělám takto pórkové, zkuz jsou taky výborné
    Renata

    Comment


    • #3
      Nám v práci dělali celerové řízky a byly moc dobré.
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Ahoj holky, ty pórkové také jednou musím zkusit. A obalovaný celer znám velmi dobře dobře, je dost jedlý.
        Zuzana

        Comment


        • #5
          Zuzi zkus a dělej taky řidší těstíčko, použij spíš to bilé do světle zelené , tmavé je tvrdší a musela bys to dýl smažit.
          A celerový řízek...mňam hned bych si dala, naše banda je nechce
          Renata

          Comment

          Pracuji...
          X