Kedlubny na smetaně
4 větší kedlubny, 1 zakysaná smetana, sůl,pepř.
Dvě kedlubny nastrouháme nahrubo a další dvě pokrájíme na malé hranolky asi 0,5 cm x 3 cm. Dále do kastrolku, podlijeme trochou vody, tak aby jí bylo asi 1 cm. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Když jsou kedlubny měkké a voda je skoro vyvařená, odstavíme a zamícháme zakysanou smetanu, popřípadě ještě dochutíme solí.
Podáváme s brambory a pečeným vepřovým masem.
4 větší kedlubny, 1 zakysaná smetana, sůl,pepř.
Dvě kedlubny nastrouháme nahrubo a další dvě pokrájíme na malé hranolky asi 0,5 cm x 3 cm. Dále do kastrolku, podlijeme trochou vody, tak aby jí bylo asi 1 cm. Osolíme, opepříme a necháme dusit. Když jsou kedlubny měkké a voda je skoro vyvařená, odstavíme a zamícháme zakysanou smetanu, popřípadě ještě dochutíme solí.
Podáváme s brambory a pečeným vepřovým masem.
Comment