Kedlubnové zelí
4 větší kedlubny, 1 cibule, olej nebo máslo, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín.
Nejdříve si uděláme cibulovou jíšku, na olej nebo máslo dáme najemno pokrájenou cibuli a necháme smažit do světle růžova, až začne vonět. Pak přidáme mouku a za stálého míchání chvilku necháme dělat a pak odstavíme a necháme vychladnout.
Do kastrolku nahrubo nastrouháme kedlubny, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kmín a necháme vařit asi 10 minut. Když je kedlubna měkká, slijeme vodu tak, že si dáme trochu do hrníčku kdyby byla potřeba na zředění, trochu necháme v kedlubnách. Přidáme jíšku, zamícháme a chvilku povaříme. Je to vlastně moravské zelí. Kdo chce může dochutit octem a cukrem, ale my ho máme rádi takto, jen holé, jak říkávala maminka.
4 větší kedlubny, 1 cibule, olej nebo máslo, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín.
Nejdříve si uděláme cibulovou jíšku, na olej nebo máslo dáme najemno pokrájenou cibuli a necháme smažit do světle růžova, až začne vonět. Pak přidáme mouku a za stálého míchání chvilku necháme dělat a pak odstavíme a necháme vychladnout.
Do kastrolku nahrubo nastrouháme kedlubny, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kmín a necháme vařit asi 10 minut. Když je kedlubna měkká, slijeme vodu tak, že si dáme trochu do hrníčku kdyby byla potřeba na zředění, trochu necháme v kedlubnách. Přidáme jíšku, zamícháme a chvilku povaříme. Je to vlastně moravské zelí. Kdo chce může dochutit octem a cukrem, ale my ho máme rádi takto, jen holé, jak říkávala maminka.