Filet z lososa po délce naříznu, ale nedokrojím, osolím, opepřím a pokapu citronovou štávou.Rozložím si tenké plátky anglické slaniny, , aby se překrývaly, na ně položím rozevřený filet a zabalím pevně do slaniny jako roládu. tu pak nakrájím na kolečka, jak to jde, asi půl až 1 cm,.
Brambory nakrájím na tenoulinké plátky/ já používám nejraději struhladlo na okurky/, dám je so mísy a promíchám se smetanou na šlehání.
Osolím a opepřím.
Zapékací mísu vymažu máslem a poskládám vrstvu brambor, na ně dám losové roládky a a zase vrstvu brambor.
Zaliju zbylou smetanou, ve které jsem máčela bramory a peču v rozpálené troube asi 3O- 4O min.
Když to peču jen pro dva, většinou použiji malé zapékací misky co mám na lasaně. Každý má pak na stole svoji porci.
Je to moc dobré a krásně to i vypadá. Navrch můžete nakonec přisypat trošku zelené petrželky.
Když to chci mít ještě slavnostnější, místo slaniny dám Parmskou šunku, ale každý ji nemusí a taky je dražší. .
Brambory nakrájím na tenoulinké plátky/ já používám nejraději struhladlo na okurky/, dám je so mísy a promíchám se smetanou na šlehání.
Osolím a opepřím.
Zapékací mísu vymažu máslem a poskládám vrstvu brambor, na ně dám losové roládky a a zase vrstvu brambor.
Zaliju zbylou smetanou, ve které jsem máčela bramory a peču v rozpálené troube asi 3O- 4O min.
Když to peču jen pro dva, většinou použiji malé zapékací misky co mám na lasaně. Každý má pak na stole svoji porci.
Je to moc dobré a krásně to i vypadá. Navrch můžete nakonec přisypat trošku zelené petrželky.
Když to chci mít ještě slavnostnější, místo slaniny dám Parmskou šunku, ale každý ji nemusí a taky je dražší. .