Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Platýz

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Platýz

    1 čerstvý platýz, stáhneme z kůže, odkrojíme hlavu, ploutvičky a ocas. Z odkrojených věcí uděláme vývar, který použijeme na citronovou omáčku.
    Platýze osolíme, opepříme, jemně poprášíme moukou, na rozpalenou pánev dáme lžíci olivového oleje. Platýze dáme na pánev hřbetem dolů a osmahneme dozlatova, pak otočíme na druhou stranu, zmírníme oheň a přidáme na pánev kousek másla, bylinky a smažíme. mEzitím si připravíme citronovou omáčku: rybí vývar, trochu bílého vína, povaříme, dáme do něj na drobno nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme máslo a na závěr dochutíme šťávou z citronu, tím i zhoustne...(dělal to v TV Pohlreich tak nějak).
    K tomu jsem udelala brambory a hlávkový salát s balzamikovým octem. MNAMKA to byla.
    Snad je tp srozumitelne. Fotku dodam, uz není co fotit
    Marie z Moravy
Pracuji...
X