1 čerstvý platýz, stáhneme z kůže, odkrojíme hlavu, ploutvičky a ocas. Z odkrojených věcí uděláme vývar, který použijeme na citronovou omáčku.
Platýze osolíme, opepříme, jemně poprášíme moukou, na rozpalenou pánev dáme lžíci olivového oleje. Platýze dáme na pánev hřbetem dolů a osmahneme dozlatova, pak otočíme na druhou stranu, zmírníme oheň a přidáme na pánev kousek másla, bylinky a smažíme. mEzitím si připravíme citronovou omáčku: rybí vývar, trochu bílého vína, povaříme, dáme do něj na drobno nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme máslo a na závěr dochutíme šťávou z citronu, tím i zhoustne...(dělal to v TV Pohlreich tak nějak).
K tomu jsem udelala brambory a hlávkový salát s balzamikovým octem. MNAMKA to byla.
Snad je tp srozumitelne. Fotku dodam, uz není co fotit
Platýze osolíme, opepříme, jemně poprášíme moukou, na rozpalenou pánev dáme lžíci olivového oleje. Platýze dáme na pánev hřbetem dolů a osmahneme dozlatova, pak otočíme na druhou stranu, zmírníme oheň a přidáme na pánev kousek másla, bylinky a smažíme. mEzitím si připravíme citronovou omáčku: rybí vývar, trochu bílého vína, povaříme, dáme do něj na drobno nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme máslo a na závěr dochutíme šťávou z citronu, tím i zhoustne...(dělal to v TV Pohlreich tak nějak).
K tomu jsem udelala brambory a hlávkový salát s balzamikovým octem. MNAMKA to byla.
Snad je tp srozumitelne. Fotku dodam, uz není co fotit