Losos na medu
4 porce
Filety z lososa 600 – 800 g
Marináda
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce tekutého medu
1 lžíce mletého zázvoru
2 šalotky (1 menší červená cibule)
Jemně nasekanou cibulku a ostatní ingredience pečlivě promícháme.
Filety z lososa necháme marinovat cca 30 minut.
Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem a osmahneme okapané filety kůží dolů (nebo stranou kde kůže byla)
po dobu cca 4 minuty, po otočení ještě krátce z druhé strany.
Filety vyjmeme z pánve, vlijeme sem marinádu, dle potřeby přidáme pár lžic horké vody.
Krátce povaříme, po odstavení z ohně vložíme 3 oříšky studeného másla a rozmícháme.
Podáváme s různou zeleninou, bramborovou kaší, kuskusem apod.
4 porce
Filety z lososa 600 – 800 g
Marináda
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce tekutého medu
1 lžíce mletého zázvoru
2 šalotky (1 menší červená cibule)
Jemně nasekanou cibulku a ostatní ingredience pečlivě promícháme.
Filety z lososa necháme marinovat cca 30 minut.
Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem a osmahneme okapané filety kůží dolů (nebo stranou kde kůže byla)
po dobu cca 4 minuty, po otočení ještě krátce z druhé strany.
Filety vyjmeme z pánve, vlijeme sem marinádu, dle potřeby přidáme pár lžic horké vody.
Krátce povaříme, po odstavení z ohně vložíme 3 oříšky studeného másla a rozmícháme.
Podáváme s různou zeleninou, bramborovou kaší, kuskusem apod.
Comment