Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Losos na medu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Losos na medu

    Losos na medu
    Click image for larger version

Name:	IMG_7934a.JPG
Views:	1
Size:	127.0 KB
ID:	147794

    4 porce
    Filety z lososa 600 – 800 g

    Marináda
    3 lžíce sójové omáčky
    2 lžíce citronové šťávy
    3 lžíce tekutého medu
    1 lžíce mletého zázvoru
    2 šalotky (1 menší červená cibule)

    Jemně nasekanou cibulku a ostatní ingredience pečlivě promícháme.
    Filety z lososa necháme marinovat cca 30 minut.

    Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem a osmahneme okapané filety kůží dolů (nebo stranou kde kůže byla)
    po dobu cca 4 minuty, po otočení ještě krátce z druhé strany.

    Filety vyjmeme z pánve, vlijeme sem marinádu, dle potřeby přidáme pár lžic horké vody.
    Krátce povaříme, po odstavení z ohně vložíme 3 oříšky studeného másla a rozmícháme.
    Podáváme s různou zeleninou, bramborovou kaší, kuskusem apod.
    Alena J

  • #2
    Alenko, díky za recept, přiznám se, že mě v galerce sójovka napadla,
    ale radši jsem se zeptala, abych to měla podle receptu.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X