Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Treska po siciliánsku ..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Treska po siciliánsku ..

    Treska po siciliánsku
    („Baccalà alla siciliana“, jak ji dělala moje tchýně)


    - Treska asi 500 g (solená sušená a pak máčená asi 2-3 dny ve vodě, která se několikrát denně vyměňuje),
    - PL kaparů (naložených v soli a pak „vymáchaných“),
    - hrst rozinek (nemáčím, nacůcnou se až v omáčce, vařením),
    - asi 20 černých vypeckovaných oliv,
    - 2 velké stroužky česneku,
    - velkou hrst zelené petrželky,
    - rajský protlak asi 150 ml (ten, co prodávají v lahvích, tekutý),
    - máslo na osmažení ryby,
    - pepř,
    - mouku na obalení ryby.

    1 - Nejprve si nakrájím rybu na větší špalky, obalím v mouce a osmahnu ze všech stran na másle.
    2 - Poté rybu vyndám a v témže másle osmahnu nasekanou směs z petrželky a česneku.
    3 - Pak tam přidám rajský protlak (přidám i trochu vody, aby se omáčka nevysušila vařením) a plnou hrst rozinek. Opepřím, ale nesolím, ryba je dost slaná a kapary, i když je vymáchám, zůstávají slané.
    4 - Povařím chvíli a přidám kapary, olivy a osmaženou rybu. To vše nechám probublávat dalších 10 minut, aby se chutě spojily. Pokud je omáčka příliš hustá, přidám ještě trochu vody.

    Jestliže budete připravovat tento recept s treskou čerstvou, musíte použít zřejmě sůl, ale určitě to bude taky dobré.
    Attached Files
    Last edited by Sonia; 14.07.2012, 22:09.
    Soňa
Pracuji...
X