Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jehlice rohozobá

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jehlice rohozobá

    Jehlice rohozobá (Belone belone)

    Ryba má dost kostí, za syrova i po tepelné úpravě fosforově zbarvené.
    Maso vynikající, pevné, bez rybího zápachu, lepší než pstruh nebo úhoř, i méně tučná.


    Jehlice v papilotě
    Vykuchanou , šupin a žáber zbavenou rybu omyjeme, osušíme. Vnitřek ryby vytřeme směsí, kterou umícháme z trochy ol.oleje, česneku, soli a citronové šťávy s troškou nastr. kůry. Přidáme bylinky (já dala citronový tymián, tymián a špetku rozmarýnu, napůl rozříznuté plátky citronu. Rybu stočíme na papilot (pečící papír) hřbetem nahoru a ocásek zastrčíme do rozevřených čelistí. Posolíme, opepříme, lehce zakápneme ol. olejem, můžeme přidat i kousek másla.
    Uzavřeme papilot vrchní vrstvou a pečeme v předehřáté troubě 200°C
    15-20 minut.
    POZOR ! Při rozbalování nebo rozstřihnutí papilotu unikne horká pára !
    Podáváme s bílým pečivem, nebo různě upravenými brambory,

    přelité výbornou šťávou, která v papilotu vznikne.
    Click image for larger version

Name:	IMG_5739-2.JPG
Views:	2
Size:	115.8 KB
ID:	147689Click image for larger version

Name:	IMG_5744.jpg
Views:	1
Size:	139.1 KB
ID:	147690Click image for larger version

Name:	IMG_5745.jpg
Views:	1
Size:	140.1 KB
ID:	147691Click image for larger version

Name:	IMG_5747.jpg
Views:	1
Size:	138.9 KB
ID:	147692Click image for larger version

Name:	IMG_5749.jpg
Views:	1
Size:	142.0 KB
ID:	147693
    Alena J
Pracuji...
X