Roláda z uzeného lososa s brokolicovou pěnou
Jedla jsem ji v hotelovém menu v Rakousku, tak jsem se snažila o napodobení, a je to dobrá rychlovka
Potřebujeme:
plátky uzeného lososa
brokolici, může být i mražená
máslo
šlehačku
pepř
Postup:
Formu na roládu...může být i srnčí hřbet, paštiková forma, já jsem vyzkoušela dezertní mističky si vyložíme potravinovou fólií a rozprostřeme po dně i stranách plátky uzeného lososa ( dejte alespoň dva na sebe, aby roláda dobře držela tvar), tak aby nám přečnívaly. Brokolici uvaříme úplně do měkka, slijeme a vymačkáme z ní co nejvíce tekutinu a rozmixujeme ji dohladka. Vyšleháme změklé máslo do pěny, vmíchame brokolicové pyré a pro nadýchánost pěny do ní ještě vmícháme několik polévkových lžic ušlehané šlehačky, mírně opepříme, už nesolíme protože je losos slaný sám o sobě a pěna by měla mít neslanou chuť, aby lososa dobře vyvážila. Pěnu navrstvíme na lososa, kraje lososa přehneme. Vše překryjeme fólií a necháme v lednici vychladit a zpevnit. Servírujeme s citrónem a toustem.
Dobrou chuť
Comment