Na 2 porce :
25 g másla
jemně strouhaná kůra a šťáva z poloviny citronu
čerstvě mleté: mořská sůl a černý pepř
2 x 160-180 g lososa (filety bez kůže)
2 lžíce čerstvě nasekané hladkolisté petrželové natě
2 porce těstovin (tagliatelle, linguine,špagety)
Předehřejte troubu na 200°C.
V menší nádobě rozpustíme máslo, přidáme citronovou kůru a šťávu.
Dostatečně osolíme, opepříme.
Do pečící nádoby vložíme porce lososa a ze všech stran potřeme
citronovým máslem. Pečeme stranou, kde byla kůže dolů cca 6-8 minut
(dle výšky porce), aby byl upečený ale ne vysušený !!!
Mezitím vložíme těstoviny do vroucí slané vody a vaříme dle návodu al dente.
Lososa vyjmeme z trouby a dáme na předehřátý talíř.
Vařené těstoviny promícháme s máslovou citronovou šťávou,
přidáme petrželku, promícháme, případně dochutíme,
rozdělíme na talíře, navrch umístíme porce ryby.
25 g másla
jemně strouhaná kůra a šťáva z poloviny citronu
čerstvě mleté: mořská sůl a černý pepř
2 x 160-180 g lososa (filety bez kůže)
2 lžíce čerstvě nasekané hladkolisté petrželové natě
2 porce těstovin (tagliatelle, linguine,špagety)
Předehřejte troubu na 200°C.
V menší nádobě rozpustíme máslo, přidáme citronovou kůru a šťávu.
Dostatečně osolíme, opepříme.
Do pečící nádoby vložíme porce lososa a ze všech stran potřeme
citronovým máslem. Pečeme stranou, kde byla kůže dolů cca 6-8 minut
(dle výšky porce), aby byl upečený ale ne vysušený !!!
Mezitím vložíme těstoviny do vroucí slané vody a vaříme dle návodu al dente.
Lososa vyjmeme z trouby a dáme na předehřátý talíř.
Vařené těstoviny promícháme s máslovou citronovou šťávou,
přidáme petrželku, promícháme, případně dochutíme,
rozdělíme na talíře, navrch umístíme porce ryby.