Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Losos pečený

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Losos pečený

    Na 2 porce :
    25 g másla
    jemně strouhaná kůra a šťáva z poloviny citronu
    čerstvě mleté: mořská sůl a černý pepř
    2 x 160-180 g lososa (filety bez kůže)
    2 lžíce čerstvě nasekané hladkolisté petrželové natě
    2 porce těstovin (tagliatelle, linguine,špagety)

    Předehřejte troubu na 200°C.
    V menší nádobě rozpustíme máslo, přidáme citronovou kůru a šťávu.
    Dostatečně osolíme, opepříme.
    Do pečící nádoby vložíme porce lososa a ze všech stran potřeme
    citronovým máslem. Pečeme stranou, kde byla kůže dolů cca 6-8 minut
    (dle výšky porce), aby byl upečený ale ne vysušený !!!

    Mezitím vložíme těstoviny do vroucí slané vody a vaříme dle návodu al dente.

    Lososa vyjmeme z trouby a dáme na předehřátý talíř.
    Vařené těstoviny promícháme s máslovou citronovou šťávou,
    přidáme petrželku, promícháme, případně dochutíme,
    rozdělíme na talíře, navrch umístíme porce ryby.
    Last edited by Alena Jankova; 16.03.2012, 22:31.
    Alena J
Pracuji...
X