Na dvě porce:
15 g čerstvého zázvoru nakrájeného" na sirky"
25 g mrkve nakrájené" na sirky"
1 stroužek česneku nakr. na plátky
1/2 červené chilli papriky nakr. na sirky
nastr. kůra z chemicky neošetřené limetky
lžíce rostl. oleje
rybí, zeleninový nebo i drůbeží vývar (cca 400 ml)
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky (nejlepší je Kikkoman)
šťáva z půlky limetky
2 jarní cibulky nařezané na kousky
100 g filetu z lososa
1 vrchovatá lžíce hrubě nasekaného čerstvého koriandru
dle chuti ml. mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Zázvor,mrkev,česnek, chilli papr. a kůru z limetky osmahneme na rozehřátém oleji,
vaříme na mírném ohni do měkka, dle potřeby podlijeme.
Přidáme vývar, rybí a sojovou omáčku, šťávu z limetky, přivedeme do varu
a snížíme teplotu a mírně povaříme 10 minut.
Přidáme jarní cibulku a povaříme 2 minuty, přidáme lososa nakrájeného na kousky
a koriandr, povaříme další 2 minuty. Ne déle, ryba by měla být ve středu mírně růžová.
Dochutíme a podáváme.
Je to polévka proti všem bacilům, virům a pod.
15 g čerstvého zázvoru nakrájeného" na sirky"
25 g mrkve nakrájené" na sirky"
1 stroužek česneku nakr. na plátky
1/2 červené chilli papriky nakr. na sirky
nastr. kůra z chemicky neošetřené limetky
lžíce rostl. oleje
rybí, zeleninový nebo i drůbeží vývar (cca 400 ml)
1 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky (nejlepší je Kikkoman)
šťáva z půlky limetky
2 jarní cibulky nařezané na kousky
100 g filetu z lososa
1 vrchovatá lžíce hrubě nasekaného čerstvého koriandru
dle chuti ml. mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Zázvor,mrkev,česnek, chilli papr. a kůru z limetky osmahneme na rozehřátém oleji,
vaříme na mírném ohni do měkka, dle potřeby podlijeme.
Přidáme vývar, rybí a sojovou omáčku, šťávu z limetky, přivedeme do varu
a snížíme teplotu a mírně povaříme 10 minut.
Přidáme jarní cibulku a povaříme 2 minuty, přidáme lososa nakrájeného na kousky
a koriandr, povaříme další 2 minuty. Ne déle, ryba by měla být ve středu mírně růžová.
Dochutíme a podáváme.
Je to polévka proti všem bacilům, virům a pod.
Comment