Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vývar z lososa - pikantní

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vývar z lososa - pikantní

    Na dvě porce:
    15 g čerstvého zázvoru nakrájeného" na sirky"
    25 g mrkve nakrájené" na sirky"
    1 stroužek česneku nakr. na plátky
    1/2 červené chilli papriky nakr. na sirky
    nastr. kůra z chemicky neošetřené limetky
    lžíce rostl. oleje
    rybí, zeleninový nebo i drůbeží vývar (cca 400 ml)
    1 lžíce thajské rybí omáčky
    1 lžíce sójové omáčky (nejlepší je Kikkoman)
    šťáva z půlky limetky
    2 jarní cibulky nařezané na kousky
    100 g filetu z lososa
    1 vrchovatá lžíce hrubě nasekaného čerstvého koriandru
    dle chuti ml. mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    Zázvor,mrkev,česnek, chilli papr. a kůru z limetky osmahneme na rozehřátém oleji,Click image for larger version

Name:	IMG_3939.JPG
Views:	1
Size:	111.1 KB
ID:	147645
    vaříme na mírném ohni do měkka, dle potřeby podlijeme.
    Přidáme vývar, rybí a sojovou omáčku, šťávu z limetky, přivedeme do varu
    a snížíme teplotu a mírně povaříme 10 minut.
    Přidáme jarní cibulku a povaříme 2 minuty, přidáme lososa nakrájeného na kousky
    a koriandr, povaříme další 2 minuty. Ne déle, ryba by měla být ve středu mírně růžová.
    Dochutíme a podáváme.
    Je to polévka proti všem bacilům, virům a pod.
    Alena J

  • #2
    Teda,Alenko, vypadá to nádherně to brzo zkusím jsme líhní bacilůůů
    Butalka Jana

    Comment

    Pracuji...
    X