400 g ryby Pangas /může být i jiná/ nebo kuřecího masa,2 lžíce škrobové moučky,2 bílky,sůl a olej na smažení.
Sladkokyselá omáčka:100 g kečupu,3 dcl vývaru,1 lžička strouhaného zázvoru a nebo sušeného,1 cibule,1/2 zelené papriky a 1 menší mrkev nakrájené na slabé proužky,100 g ananasu na kousky a trochu nálevu,sůl,80 g cukru ,80 ml vinného nebo obyčejného octa,škrobová moučka na zahuštění.
Nejprve rybu /maso/ nakrájíme na kousky.Utřeme bílky se solamylem na těstíčko.Do pánve dáme olej a usmažíme v oleji a dáme na savý papír vykapat.
Na trošku oleje dáme cibuli,nakrájenou mrkev a papriku na proužky a ananas kompot.Přidáme kečup,cukr,ocet,zázvor,sůl a zalijeme vývarem.Přivedeme k varu a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.Na talíř dáme rýži a smažené kousky a ty přelijeme sladkokyselou omáčkou.
Sladkokyselá omáčka:100 g kečupu,3 dcl vývaru,1 lžička strouhaného zázvoru a nebo sušeného,1 cibule,1/2 zelené papriky a 1 menší mrkev nakrájené na slabé proužky,100 g ananasu na kousky a trochu nálevu,sůl,80 g cukru ,80 ml vinného nebo obyčejného octa,škrobová moučka na zahuštění.
Nejprve rybu /maso/ nakrájíme na kousky.Utřeme bílky se solamylem na těstíčko.Do pánve dáme olej a usmažíme v oleji a dáme na savý papír vykapat.
Na trošku oleje dáme cibuli,nakrájenou mrkev a papriku na proužky a ananas kompot.Přidáme kečup,cukr,ocet,zázvor,sůl a zalijeme vývarem.Přivedeme k varu a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.Na talíř dáme rýži a smažené kousky a ty přelijeme sladkokyselou omáčkou.
Comment