Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sladkokyselá ryba

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sladkokyselá ryba

    400 g ryby Pangas /může být i jiná/ nebo kuřecího masa,2 lžíce škrobové moučky,2 bílky,sůl a olej na smažení.

    Sladkokyselá omáčka:100 g kečupu,3 dcl vývaru,1 lžička strouhaného zázvoru a nebo sušeného,1 cibule,1/2 zelené papriky a 1 menší mrkev nakrájené na slabé proužky,100 g ananasu na kousky a trochu nálevu,sůl,80 g cukru ,80 ml vinného nebo obyčejného octa,škrobová moučka na zahuštění.

    Nejprve rybu /maso/ nakrájíme na kousky.Utřeme bílky se solamylem na těstíčko.Do pánve dáme olej a usmažíme v oleji a dáme na savý papír vykapat.
    Na trošku oleje dáme cibuli,nakrájenou mrkev a papriku na proužky a ananas kompot.Přidáme kečup,cukr,ocet,zázvor,sůl a zalijeme vývarem.Přivedeme k varu a zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.Na talíř dáme rýži a smažené kousky a ty přelijeme sladkokyselou omáčkou.
    Last edited by Jaruš; 27.06.2011, 22:41.

  • #2
    Jaruš, tak jsem znovu dělala rybu podle tvého receptu a je fakt suprovní. Dnes jsem použila filé bez kostí a přidané vody, nemleté od firmy Nowaco, z kousků filé jsem udělala v těstíčku placičky a musím říct, že oproti pangasovi, co jsem dělala minule, nám to takto s filé mnohem více chutnalo. Omáčka je fakt vemi zajímavé chuti, kdy čerstvý zázvor je v ní suprovní. Díky za receptík.Click image for larger version

Name:	ryba.jpg
Views:	1
Size:	132.3 KB
ID:	142943
    ZDENY

    Comment

    Pracuji...
    X