Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Treska

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Treska

    Treska na bylinkách
    Vykuchanou tresku (cca 250 g) omyjeme, osušíme, pokapeme zevnitř i zvenku citronovou
    šťávou, posypeme kořením na ryby, lehce potřeme oliv. olejem,obložíme snítkami citronového tymiánu (nebo jinou oblíbenou bylinkou) a necháme odležet.
    (Já nechávám přes noc). Pokud kořením nešetříte nemusíte již solit.
    Potom jsou dvě možnosti:
    a) uděláme na grilu
    b) obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném másle smíchaném s olejem (nepřipaluje se tolik) nebo jenom na oleji.
    Jako přílohu můžeme podávat br. kaši, hranolky, americké brambory nebo:
    Teplý bramborový salát:
    Do mísy nakrájíme najemno proužky cibule, půlkolečka sladkokys. okurky, steril.kapii,
    může být i steril.hrášek a pod.
    Brambory vařené ve slupce rozkrojíme napůl a řeznou plochou protlačíme přes mřížku.
    Slupku, která nám zůstane na mřížce odstraníme a takto nakrájíme teplé brambory do připravené zeleniny bez slupek.
    Do trošky oleje rozmícháme plnotučnou hořčici, osolíme, opepříme, promícháme, podáváme.
    Attached Files
    Alena J

  • #2
    Taky že jo, teplý salátek, mám naplánováno na zítřek i s tou rybou, akorát, že mám filety
    Iris

    Comment

    Pracuji...
    X