Treska na bylinkách
Vykuchanou tresku (cca 250 g) omyjeme, osušíme, pokapeme zevnitř i zvenku citronovou
šťávou, posypeme kořením na ryby, lehce potřeme oliv. olejem,obložíme snítkami citronového tymiánu (nebo jinou oblíbenou bylinkou) a necháme odležet.
(Já nechávám přes noc). Pokud kořením nešetříte nemusíte již solit.
Potom jsou dvě možnosti:
a) uděláme na grilu
b) obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném másle smíchaném s olejem (nepřipaluje se tolik) nebo jenom na oleji.
Jako přílohu můžeme podávat br. kaši, hranolky, americké brambory nebo:
Teplý bramborový salát:
Do mísy nakrájíme najemno proužky cibule, půlkolečka sladkokys. okurky, steril.kapii,
může být i steril.hrášek a pod.
Brambory vařené ve slupce rozkrojíme napůl a řeznou plochou protlačíme přes mřížku.
Slupku, která nám zůstane na mřížce odstraníme a takto nakrájíme teplé brambory do připravené zeleniny bez slupek.
Do trošky oleje rozmícháme plnotučnou hořčici, osolíme, opepříme, promícháme, podáváme.
Vykuchanou tresku (cca 250 g) omyjeme, osušíme, pokapeme zevnitř i zvenku citronovou
šťávou, posypeme kořením na ryby, lehce potřeme oliv. olejem,obložíme snítkami citronového tymiánu (nebo jinou oblíbenou bylinkou) a necháme odležet.
(Já nechávám přes noc). Pokud kořením nešetříte nemusíte již solit.
Potom jsou dvě možnosti:
a) uděláme na grilu
b) obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném másle smíchaném s olejem (nepřipaluje se tolik) nebo jenom na oleji.
Jako přílohu můžeme podávat br. kaši, hranolky, americké brambory nebo:
Teplý bramborový salát:
Do mísy nakrájíme najemno proužky cibule, půlkolečka sladkokys. okurky, steril.kapii,
může být i steril.hrášek a pod.
Brambory vařené ve slupce rozkrojíme napůl a řeznou plochou protlačíme přes mřížku.
Slupku, která nám zůstane na mřížce odstraníme a takto nakrájíme teplé brambory do připravené zeleniny bez slupek.
Do trošky oleje rozmícháme plnotučnou hořčici, osolíme, opepříme, promícháme, podáváme.
Comment